NIEUWS

Niko Projects en Leertouwer starten samenwerking


Redactie HiFi.nl | 27 februari 2012

Niko Projects, leverancier van intelligente gebouw- en woningautomatisering voor de zorgsector en residentiële woningbouw en systeemintegrator Leertouwer gaan samenwerken. Leertouwer biedt een volledig pakket oplossingen op het vlak van procesbesturing, elektrotechniek, telematica, beveiliging en domotica.

Door deze partnerovereenkomst kan een volledig oplossingenpakket voor domotica worden aangeboden. Leertouwer gaat de systemen bloom en 5G van Niko Projects integreren in het aanbod van domotica oplossingen voor woon- en zorgprojecten. Het bloom systeem is ontwikkeld voor intramurale zorginstellingen en bundelt verpleegoproep, zorgalarmering, zorgregistratie en domotica. De 5G oplossing voorziet nieuwbouw- en renovatieprojecten van een modulaire toepassing voor levensloopgeschikt en residentieel wonen, eventueel gecombineerd met zorg op afstand. “De samenwerking met Leertouwer biedt voor vele woon- en zorgprojecten een echte uitkomst”, zegt René de Roos, General Manager bij Niko Projects. “Door de ervaring van Leertouwer binnen de diverse disciplines waarin de producten van Niko Projects kunnen worden geïmplementeerd, wordt er een hoge mate van service en kwaliteit toegevoegd aan projecten. Wij zijn ervan overtuigd dat Leertouwer een uitstekende systeemintegrator is voor ons productportfolio.”

“Mede door de toevoeging van bloom en 5G aan ons productportfolio kunnen wij onze klanten nog beter bedienen”, zegt Jan Schreuder, commercieel manager bij Leertouwer. “Met name binnen grote woon- en zorgprojecten kunnen wij nu een compleet pakket leveren met volledige integratie van alle disciplines. Bij Domutron, ons kennis- en adviescentrum, kunnen onze klanten met eigen ogen zien hoe wij de producten en diensten van Niko Projects kunnen aanbieden. De producten worden gedemonstreerd en er wordt getoond hoe deze kunnen worden gebruikt in verschillende projecten.”

EDITORS' CHOICE