NIEUWSAudioQuest

Nieuwe USB-kabels van AudioQuest

Redactie HiFi.nl | 27 februari 2012 | AudioQuest

Goed nieuws voor wie op zoek is naar USB-kabels. AudioQuest, één van de grootste fabrikanten en leveranciers van hoogwaardige A/V interconnects en kabels, kondigt maar liefst vijf speciale USB-kabels met 30-pins connector voor Apple iDevices aan. Deze nieuwe kabels maken gebruik van een groot aantal AudioQuest innovaties en zorgen voor een optimale signaaloverdracht.

Anno 2012 leven we in een digitaal tijdperk. Steeds meer AV-receivers, versterkers en zelfs autoradio’s beschikken tegenwoordig over een iPod/iPhone/iPad USB-ingang. AudioQuest speelt daar op in met de introductie van vijf special USB-kabels met 30-pins connector voor Apple iDevices.

AudioQuest USB-kabels minimaliseren vervorming (tijdfouten) door het toepassen van bewezen technieken, zoals het gebruik van betere materialen en een zeer nauwkeurige constructie. Daarnaast voorkomt het gebruik van massieve geleiders ongewenste interactie tussen de aders zoals je die vindt in stranded cables (waarbij de geleider is opgebouwd uit meerdere dunne aders). Omdat de geleiders in alle audiokabels, zowel analoog als digitaal, richtingsgevoelig zijn worden alle signaaldragende geleiders door AudioQuest vooraf op de juiste signaalrichting gecontroleerd. 

Forest maakt gebruik van massieve Long-Grain Copper (LGC) geleiders, Cinnamon is de eerste kabel in de reeks die de klankmatige en kostentechnische voordelen van verzilverde geleiders biedt, Carbon verdubbelt de dikte van de zilverlaag, Coffee verdubbelt deze nogmaals en maakt bovendien gebruik van AudioQuest’s gepatenteerde Dielectric-Bias System (DBS). Het AudioQuest DBS systeem vormt een sterk en stabiel elektrisch veld dat de moleculen in de afscherming verzadigt en polariseert (organiseert). Dit minimaliseert energieopslag en afgifte in de afscherming waardoor meervoudige non-lineaire tijdsvertragingen worden voorkomen. De serie wordt gecompleteerd door de Diamond met massieve Perfect-Surface Silver (PSS) geleiders. 

Prijs en beschikbaarheid
Alle AudioQuest digitale USB-interconnects voor iDevices zijn per direct leverbaar.
Forest iPod-USB vanaf 29 euro
Cinnamon iPod-USB vanaf 59 euro
Carbon iPod-USB vanaf 119 euro
Coffee iPod-USB vanaf 279 euro
Diamond iPod-USB vanaf 549 euro

AudioQuest heeft ook een Special Page op HiFi.nl en voor meer informatie kun je ook kijken op de website van AudioQuest

MERK

EDITORS' CHOICE