NIEUWSTeufel

Teufel Cubycon 2 5.1

Redactie HiFi.nl | 26 februari 2012 | Teufel

Teufel introduceert opnieuw een 5.1 home cinema set: de Cubycon 2. De Cubycon staat volgens het Berlijnse audiomerk voor een nieuw kwaliteitsniveau op het gebied van micro luidsprekers.

Ook voor de kleinste boxen geldt namelijk nu dat akoestische compromissen verleden tijd zijn, zo stelt Teufel. Duidelijk gevormd geluid met mooie boventonen, precieze spraakweergave en een krachtige bas is een combinatie die ook uit een compage set te halen is. 

Teufel zette een aantal vooruitstrevende technologieën in bij de ontwikkelingn van de Cubycon; filigraan coax drivers, behuizing van aluminium met nauwelijks resonantie en drie hoogwaardige woofers in de extra versterkte subwoofer definiëren het nieuwe systeem, bestaande uit een CB 50 subwoofer en vijf CUB FCR satellietspeakers.

De CB 50 is een slanke subwoofer met 150 Watt Class D eindversterker en drie 130 mm elastische woofers. De behuizing van de subwoofer is versterkt met extra steunbalken in de basreflex-afstemming. Opstelling kan desgewenst liggend of staand.

De CUB FCR aluminium satellieten die tijdens een uitvoerig ontwikkelingsproces steeds verder geoptimaliseerd zijn, hebben zeer geringe afmetingen: slechts 95 mm in zowel breedte als diepte en 190 mm in de hoogte. In de hoogwaardige aluminium behuizing bevindt zich een 70 mm midwoofer chassis dat voor het goede geluid zorgt. Hierin bevindt zich ook een speciaal ontwikkeld 70 mm coax chassis dat niet alleen de middentonen verzorgt, maar dankzij een geïntegreerde 19 mm hoorn tweeter ook de hoge frequenties afdekt. Alles bij elkaar slaagt een enkele satelliet erin om 89 dB (2,83V/1m) te produceren met een belastbaar vermogen van 160 Watt.

De Cubycon 2 is verkrijgbaar voor 1299,- euro.

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE