Wifimedia introduceert Dynaudio XEO

Redactie HiFi.nl | 24 februari 2012 | Dynaudio

Dynaudio’s Xeo is afgelopen januari middels de Consumer Electronics Show in Las Vegas aan de wereld voorgesteld. Op 24 en 25 februari is Nederland aan de beurt, en wel bij WiFimedia in Arnhem.

Donderdagavond 23 februari, Wifimedia’s koopavond, was de Xeo-serie er voor het eerst te vinden. Vrijdag 24 en zaterdag 25 kun je er nog de hele dag terecht om de Xeo-serie te bewonderen – je vindt de openingstijden onderaan.

Xeo, het grote nieuws dat Dynaudio in Las Vegas aankondigde, betreft een serie wirelesss high-end speakers bestaande uit twee modellen: de Xeo 3 en de Xeo 5, beide gebaseerd op de populaire Excite serie. Voor de overdracht van het signaal vertrouwt Dynaudio op een 2,4 GHz wifi-netwerk dat door de eigen zender wordt opgebouwd. Op de ‘transmitter’ kunnen meerdere bronnen aangesloten worden - 1 x TosLink, 1 x mini USB, een analoge aansluiting en een mini-jack - en er kunnen maximaal drie paar luidsprekers op aangesloten worden.

Wifimedia is de ideale locatie op de Xeo nu ook hier voor te stellen; what`s in a name? De transmitter van de Xeo communiceert immers via het wifi-netwerk met de luidsprekers. Via de meegeleverde afstandsbediening kun je in iedere ruimte tussen de verschillende bronnen schakelen. De drie luidsprekerparen hoeven zelfs niet naar dezelfde bron te luisteren.

Het bereik is afhankelijk van omgevingsfactoren - houten of betonnen vloeren, aantal muren - maximaal zo’n vijftig meter. Voldoende om met een basissysteem het hele huis van muziek te kunnen voorzien. Het systeem is bovendien gebruiksvriendelijk: je plugt een digitale bron in de transmitter, zet de luidspreker aan - hij heeft een netsnoer en een aan/uit-schakelaar - en je kunt muziek luisteren. Plug... and Play!

Het door de Xeo 3 en 5 geproduceerde geluid is lichtvoetig en snel, zo schreven we naar aanleiding van de eerste kennismaking op de CES. Uiteraard zullen we ook bij Wifimedia aanwezig zijn om de serie nader te leren kennen. Als we onze collega’s van het Engelse What Hi-Fi? mogen geloven, zit dat in ieder geval wel goed. De introductie ging met een van hun begeerde Stars of CES 2012 Awards aan de haal; “For some, the idea of high-performance wireless speakers seems like the holy grail. So our next Star of CES could only be the Xeo wireless active speakers from Dynaudio."

Je kunt nu zelf kennis gaan maken met de modellen van Dynaudio Xeo:

Wifimedia Arnhem
Openingstijden:

Donderdag 10:00 - 21:00 (introductie begint `s avond)
Vrijdag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Vossenstraat 3
6811 JL Arnhem
Telefoon: 026 - 82 00 215
Email: sales@wifimedia.eu 
Website / Wifimedia Special Page

 

Dynaudio heeft ook een Special Page op HiFi.nl.

De Dynaudio Xeo 3 - lees er meer over

 MERK

EDITORS' CHOICE