NIEUWSVanderveen

Introductie MEC-50 en MEC-100 Vanderveen en Tentlabs

Redactie HiFi.nl | 11 februari 2012 | Vanderveen

Vanderveen en Tentlabs voegen een opmerkelijk product toe aan een groeiende reeks praktische modules voor upgrade of zelfbouw van buizenversterkers: de MEC-50 en MEC-100. Menno en Guido stellen de modules aan je voor. 

Van oudsher past men in voedingen van buizenversterkers een smoorspoel toe. Deze onderdrukt de rimpelspanning die op de voedingsspanning aanwezig is. Na de succesvolle introductie van de E-choke in 2009, ontstond er vraag naar soortgelijke oplossingen in voorversterkers en kleine eindversterkers. De twee nieuw geïntroduceerde modules vullen het programma nu aan met stroomsterktes tot 50 respectievelijk 100mA.

Klassieke smoorspoelen hebben nadelen: ze zijn groot, trillen mechanisch en lekken magneetveld dat inkoppelt op de versterkerschakeling. De nieuwe MEC’s hebben deze nadelen niet. Daarnaast zijn ze tot 50 keer compacter in volume en wel 100 keer lichter! 

De modules kunnen rechtstreeks op de print geplaatst worden en leveren equivalente zelfinducties van een indrukwekkende 78H respectievelijk 10H; De rimpelonderdrukking die daarmee bereikt kan worden loopt op tot wel 60dB of meer zodat de (voor)versterker uiterst stil wordt.

Uitgebreide metingen staan op de websites (zie onder). Het contrast met minder goed gefilterde voedingen, waar een harde klank vaak de boventoon voert, is opvallend. De MEC`s leveren een schonere zijde-achtige weergave met dieper zicht op details.

De modules zijn leverbaar uit voorraad, de verkoopprijs bedraagt € 29,- voor MEC-50 en € 34,- voor MEC-100.

Meer info
Website Menno van der Veen, ook telefonisch bereikbaar (038-4546 704)
Website Tent Labs, eveneens telefonisch bereikbaar (040-2130186)

Kijk ook eens op onze Zelfbouw Special


EDITORS' CHOICE