NIEUWSOnkyo

Onkyo on top in Nederland en Engeland


Redactie HiFi.nl | 09 februari 2012 | Onkyo

De verkoopcijfers van de Britse home entertainment producten zijn onlangs gepubliceerd door de het Engelse marktonderzoeksbureau Growth from Knowledge (GfK). De cijfers laten over de algehele linie een dalende afzet zien. Vooral in het segment van de beeldschermen, nog steeds de grootste speler in het geheel, blijven de verkoopcijfers achter bij de verwachtingen.

In de algemene tendens van krimp vormt het Japanse Onkyo een positieve uitzondering. Voor het vierde jaar op rij heeft het audiomerk de nummer 1 plaats voor beste home cinema receiver weten te verkrijgen. De best verkocht home cinema receiver in Engeland was het afgelopen jaar de Onkyo TX-NR609, terwijl op nummer twee ook al een telg uit de Onkyo-stal pronkte: de voorganger van de 609, de TX-NR608.

Bij de elf best verkopende modellen waren maar liefst vijf modellen van Onkyo aanwezig. Naast de bovengenoemde modellen waren dat verder nog de TX-SR309, de TX-NR509, en de HT-S3405 5.1 kanaals-receiver met luidsprekers. Terwijl de algemene cijfers een daling van omzet van zo’n vijf procent lieten zien, wist Onkyo haar merkenaandeel te laten groeien, van 31% in 2010 naar 35% in 2011. Met de aanstaande introductie van de nieuwe 2012-modellen, heeft Onkyo er alle vertrouwen in het huidige succes te kunnen continueren, zo laat David Mugford van Okyo Engeland weten. De grootste kracht van het merk is volgens Mugford de combinatie van innovatie, prestatie en de scherpe prijs/kwaliteitsverhouding.

Ook in Nederland doet het merk goede zaken, met vergelijkbare marktaandelen en de toppositie in het segment van home cinema receivers. Merken die op Onkyo aansluiten en gezamenlijk een vergelijkbaar aandeel hebben, zijn Denon, Marantz en Yamaha. 

Je kunt meer over informatie over het merk vinden op de Onkyo Special Page

EDITORS' CHOICE