NIEUWS

Dag van het Vinyl zondag 22 januari

Redactie HiFi.nl | 20 januari 2012

De derde editie van de Dag van het Vinyl, die zondag 22 januari 2012 van 12.00 tot 18.00 uur plaatsvindt in Poppodium 013 in Tilburg, heeft dit jaar meer deelnemers dan ooit. De laatste meters standruimte zijn afgelopen weekend onder dealers verdeeld, en inmiddels is De Dag dan ook helemaal volgeboekt, zo meldt de organisatie van het evenement dat in handen is van SelectedSounds Tilburg in samenwerking met Poppodium 013, Mark4Media en Makz Media.

Het totaal komt neer op 120 strekkende meter standruimte en 40 vierkante meter hifi-demonstraties. Het goedgevulde programma van de Dag van het Vinyl omvat daarnaast de uitreiking van de Diamanten Naald, waarvoor de jury net als vorig jaar de keuze had uit meerdere bedrijven en personen die in 2011 veel voor het ‘zwarte goud’ hebben betekend, de jaarlijkse popquiz, diverse workshops en discussiepanels waar zeer aansprekende namen als Willem Venema (Double Vee Concerts), Robert Haagsma (Aardschok) en René van Es (HiFi.nl) aan deelnemen, een ruilbeurs, vinyltaxaties, DJ’s, accessoires en zoals gezegd dus heel veel aanbieders van nieuw en tweedehands vinyl.

(PHOTO40)

Vinyl leeft
Initiatiefnemer Raymond Kok is buitengewoon tevreden. “Het is echt ongelooflijk hoeveel mensen zich dit jaar hebben aangemeld. Het evenement is ruim drie keer zo groot als vorig jaar, en daar ben ik uiteraard zeer blij mee. Dit grote aantal dealers, liefhebbers en panelleden maakt duidelijk hoe vinyl leeft. Steeds meer mensen raken er, opnieuw of voor het eerst, in geïnteresseerd. Niet alleen bij ons, maar ook tijdens diverse andere muzikale evenementen bleek ‘Vinyl’ het afgelopen jaar een steeds terugkerend thema.” 

(PHOTO40)

De nog steeds groeiende belangstelling voor analoge muziekweergave blijkt ook uit de aanwezigheid van vier deelnemers uit de hifi-branche die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van platenspelers en randapparatuur zullen laten zien én horen. In de Stage01 kan de analoge audioliefhebber terecht voor platenspelers en apparatuur van o.a. VPI, Bergmann, Rega en Musical Fidelity. In de Dommelsch Zaal zijn platenspelers en randapparatuur van Clearaudio te bewonderen en in de Foyer zijn de platenspelers van het eigenzinnige, Britse merk Well Tempered te bewonderen.

(PHOTO40)

Nacht van het Vinyl
Voorafgaand aan de Dag van het Vinyl vindt dit jaar voor het eerst ook de Nacht van het Vinyl plaats. In Muziekcafe Cul de Sac aan de Korte Heuvel in Tilburg staat de gehele zaterdagavond in het teken van muziek op vinyl. Het muzikale programma is voor een deel van tevoren samengesteld met behulp van de bezoekers van Cul de Sac, maar de DJ’s van dienst zullen uiteraard ook bekende en onbekende parels uit eigen collectie ten gehore brengen.

Kijk voor meer informatie op de website van 013.
De Dag Van Het Vinyl
Zondag 22 januari 2011 | aanvang 12:00 | zaal open 12:00
Tickets à € 7,50 (excl. servicekosten) zijn reeds verkrijgbaar via 013.


EDITORS' CHOICE