NIEUWSKlipsch

AirPlay met de Klipsch Gallery G-17 Air

Redactie HiFi.nl | 18 januari 2012 | Klipsch

Met het uitbrengen van de Gallery G-17 Air waagt de Amerikaanse luidsprekerfabrikant Klipsch zich ook op de alsmaar uitdijende markt van AirPlay-systemen. Op de vorige CES in 2011 was al een prototype te zien, halverwege juli van het afgelopen jaar zou die al op de markt komen, maar op de afgelopen CES 2012 stond hij er dan definitief: de Klipsch Gallery G-17. Het is daarmee het eerste product van Klipsch dat voorzien is van de AirPlay-technologie.

Klipsch introduceerde de afgelopen jaren al twee iPod-dockingstations: de iGroove HG en de Roomgroove 5V. Daarmee werd al indruk gemaakt bij een aantal audio-liefhebbers. Wat opviel was vooral de goede geluidskwaliteit, ongeacht of het volume nu zacht of hard stond. Dat hebben we bij andere dock-systemen nog wel eens anders gehoord.

Nu heeft Klipsch het dock-pad verlaten door met de Gallery G-17 te komen. Een speakersysteem waarmee je draadloos muziek kunt afspelen. Om maar even de mogelijkheden en feiten op een rijtje te zetten:

  • Speaker met Airplay: verbind draadloos over een bestaand Wi-Fi
  • iTunes muziekbestanden te gebruiken via iPhone, iPod Touch of iPad
  • Bevat ‘horn-loaded` technologie
  • Slanke, minimale behuizing in hoogglans
  • Wandbevestiging of geplaatst op de bijgeleverde glazen voet

In onderstaand filmpje een korte uitleg:

En de fabrikant waarschuwt je alvast: laat je niet misleiden door de relatief kleine afmetingen van het systeem. Met 17 inch (zo’n 43 cm) lijkt de Gallery G17 Air inderdaad wat klein om je omver te kunnen blazen. Maar niets is minder waar: de G17 produceert probleemloos het echt robuuste Klipsch-geluid met diepe bassen en een helder dynamisch bereik. Aangevuld met de Tractrix Horn levert deze ‘soundbar’ een zeer direct geluid met veel power. De G-17 bezit 2 x 20W RMS subwoofers en 2 x 10W RMS tweeters.

De adviesprijs van de G-17 komt, nu de soundbar daadwerkelijk op de markt komt, rond de 550 dollar te liggen, in de buurt van de vraagprijs voor de Zeppelin Air

MERK

EDITORS' CHOICE