NIEUWSFurutech

Nieuwe Esprit DAC van Furutech

Redactie HiFi.nl | 17 januari 2012 | Furutech

Furutech toonde via hun Alpha Design Labs (ADL) enkele nieuwe producten op de CES 2012, waaronder de Esprit DAC.

Het Japanse Furutech is vooral fabrikant van analoge en digitale audio, videokabels, plus een uitgebreid assortiment aan accessoires. Ook kwam het merk onlangs met een nieuwe hoofdtelefoonversterker. De onderneming liet op de CES hun nieuwste creatie op het gebied van DACs zien: de Esprit, een high-end 24-bit/192 kHz DAC.

Zoals de grote jazz-componist Sun Ra al zei: “Space is the place”. En audioliefhebbers weten dat dat maar al te waar is. Maar de meesten van ons wonen in niet al te ruime woningen, zodat er maar weinig ruimte is voor die ‘space’ en voor grote, energie-uitputtende audiocomponenten. Daarnaast gebruikt een steeds grotere groep mensen hun computer voor het bewaren en afspelen van hun muziek. Maar audiofielen gaan nog steeds voor het betere geluid.

Voor deze groep mensen is de nieuwe Esprit DAC bedoeld. Kwam Furutech in 2010 al met de populaire ADL GT40 USB DAC/Analoog recorder, dit keer is de beurt aan het ‘digitale neefje’. De Esprit is ontworpen rond een high-end 24-bit/192 kHz Wolfson WM8716 DAC. Het ADC-werk wordt verricht door de Asahi Kasei AK5385B 24-bit/192 kHz omzetter. De Esprit bevat een optical, coaxiale en een paar line-level ingangen voor diverse home entertainment toepassingen. Het geeft ook onderdak aan zowel analoge als optical uitgangen (optical alleen voor USB-bronnen). Over de prijs van de Esprit is op het moment van schrijven nog niets bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE