NIEUWSMonster

CES 2012: Monster

Marc Brekelmans | 15 januari 2012 | Monster

Tijdens de persconferentie van Monster Cable - die vanaf dit jaar liever gewoon Monster genoemd worden - neemt oprichter en eigenaar Noel Lee zoals gebruikelijk op enthousiaste en Amerikaanse wijze het woord. Maar niet voordat hij de zaal opzweept om enthousiast te applaudiseren voor het merk. Begonnen als kabelfabrikant is Monster tegenwoordig een fabrikant van een grote verscheidenheid aan audio-producten en weet grote merken en namen uit de muziekindustrie aan zich te binden. De lijst met aangekondigde samenwerkingen was dus lang.


Foto: Monster Green Power Plus

De eerste nieuwe samenwerking is een groene: die met People Power. Uit de samenwerking ontstonden de Monster Green Power Plus 1250 en 950, die consumenten jaarlijks 100 dollar op hun energierekening laten besparen. Je plugt een module in een vrij stopcontact, installeert een App op je iDevice of Android apparaat en je bent van start. Met behulp van de App kun je ieder aangesloten apparaat bedienen - bijvoorbeeld op afstand het licht aan- en uitschakelen of de verwarming aanzetten -  en het energieverbruik per stopcontact monitoren. Bediening via Apps en internet. Met een druk op de knop kun je zelfs alle aangesloten apparaten inschakelen.

Geen samenwerking, maar wel leuk om te vermelden is dat Monster ook actief gaat worden in geheugen; de Monster SD kaarten zouden zelfs waterproof en shockproof moeten zijn.

Foto: Monster Micro

De Monster Micro is een kleine draagbare luidspreker met Voice Command bediening. Het apparaat praat zelfs terug. En voor mensen die gevoelig zijn voor vreemde stemmen en accenten, je kunt zelfs verschillende stemmen in de Micro programmeren.

Nog zo`n handig apparaat is de Monster Streamcast: een Plug-in module die tot 4 bronnen kan distribueren naar 12 zones en audio streams kan verzorgen zonder netwerk of bluetooth naar 12 zones. Zender en ontvanger.

Foto: Monster hoofdtelefoon Diesel

Ook op het gebied van hoofdtelefoons had Monster veel nieuws te melden. Niet gek gezien het enorme succes van de Beats by Monster hoofdtelefoons. Samenwerking met Earth, Wind and Fire levert de Gratitude in-ears hoofdtelefoons op, de iSport serie heeft een link met Livestrong van wielrenner Lance Armstrong, en de Vektr serie markeert de samenwerking met modemerk Diesel.

Het is nog niet bekend wanneer de producten verschijnen in Nederland en wat de prijs is.


EDITORS' CHOICE