NIEUWSLG

LG innovatie: groter, groter, grootst


Redactie HiFi.nl | 12 januari 2012 | LG

LG heeft deze week in Las Vegas de grootste 3D Ultra Definition (UD) televisie ter wereld meegebracht. Door de combinatie van LG leidende 3D-technologie en UD display innovaties is het 84 inch (!) grote scherm een nieuwe stap in home entertainment, zo is de boodschap.

“Met deze aanwinst in ons aanbod brengen we al onze kennis van 3D en Smart TV samen in een UD toestel om het CES-publiek te laten zien dat LG vastberaden is om ’s werelds leidende merk te zijn in de markt voor home entertainment, in 2012 en verder,” zo laat Havis Kwan, president en CEO, weten.

De bijna absurd grote 3D TV heeft een beeldkwaliteit om UD tegen te zeggen, met acht miljoen pixels en vier keer de helderheid (3840x2160) van bestaand Full HD (de 4K-technologie die we bij Sharp ook tegenkwamen). Samen met het ‘Slim and Narrow Bezel Design’ moet deze LG primeur de beste 3D-ervaring bieden die buiten de bioscoop mogelijk is. Boven kan het driedimensionale effect met ‘depth control’ aangepast worden naar de eigen wensen, en heeft het systeem toegang tot zo’n 1200 apps bedoeld om content en entertainment diensten naar de huiskamer te halen... Filmpje!

EDITORS' CHOICE