NIEUWS

CES gadgets: funky dansrobot

Redactie HiFi.nl | 11 januari 2012

Even een ander soort berichtje, want we zijn er nu toch: TOSY Robotics, de toonaangevende Vietnamese fabrikant van high-tech speelgoed, stelt deze week mRobo Ultra Bass aan je voor. De mRobo Ultra Bass is een draagbare speaker slash dansende robot. Meer kunnen we toch eigenlijk niet vragen..

De dansende robot (het laat zich raden wélke dans, maar we vermoeden in ieder geval Mr Roboto) heeft twee GB aan intern geheugen, voldoende om hem via USB zo`n vijfhonderd liedjes mee op pad te laten nemen. De muziek wordt weergegeven via een geïntegreerde speaker met een bas-capaciteit van 40Hz. De speaker, die zo`n anderhalve kilo weegt, is een ogenschijnlijk onschuldig, compact apparaatje van tien bij vijftien bij twintig centimer, maar zodra de muziek begint -via het eigen geheugen, een andere bron of via Bluetooth streaming- transformeert het kastje zich in een soepele, veertig centimer grote dansmachine die de Travolta`s en Timberlake`s van deze wereld met de meest fantasierijke souplesse het schaamrood op de kaken zet. 

"mRobo is een van de meest innovatieve en interactieve entertainment systemen op de markt," zo laat Ho Vinh Hoang, oprichter en CEO van TOSY Robotics, weten. "Het geeft liefhebbers van muziek en dans een hele nieuwe manier om van hun passie te genieten." Niemand minder dan de onverklaarbaar populaire Justin Bieber werd naar de balzaal van het Las Vegas Convention Center gehaald, voor de eerste dans met de robot die in de herfst van dit jaar voor zo`n tweehonderd dollar per stuk de elektronicamarkt komt veroveren. 

Het is vooralsnog onduidelijk in hoeverre de dansrobot een eigen bewustzijn heeft; hij lijkt zich immers niet te storen aan het soort manoeuvres waar menig muziekliefhebber eerst de nodige Hollandse moed voor naar binnen moet werken - met hele sixpacks tegelijk. Maar wanneer we ooit overgenomen worden door een legertje stalen miniatuursoldaten die een feilloze funky chicken uit hun systeem schudden, en we terug zullen kijken op hoe het ooit was, weten we één ding: dit was de dag dat het allemaal Heel Erg Mis ging...


EDITORS' CHOICE