NIEUWSSharp

CES 2012: Sharp 3D HD Home Theater Projector

Redactie HiFi.nl | 11 januari 2012 | Sharp

Sharp presenteert op de CES 2012 haar laatste 3D HD Home Theater Projector met DLP techniek: de XV-Z30000.

De XV-Z30000 biedt een contrastratio van 50000:1 met een lichtopbrengst van 1600 ansi lumen. Met deze specs levert de beamer volgens Sharp ‘een superieure helderheid en buitengewone scherpte en kleurennauwkeurigheid’.

De verbeterde beeldkwaliteit wordt deels door de DLP techniek geleverd. Deze op spiegels gebaseerde techniek zorgt ervoor dat er een hogere lichtopbrengst van lamp naar scherm gaat. In combinatie met Sharp’s gepatenteerde digitale ICs beeld zorgt dit voor een hoge kwaliteit van 3D weergave met een lage cross talk en flikkering.

“Onafhankelijk van het aanbod van beeldmateriaal, levert de XVC-Z30000 de consument een aansprekende filmprojector”, zegt Jim Sanduski, vicepresident strategische product marketing van Sharp Electronics Marketing Company America, een divisie van Sharp Electronics Corporation. “Met het oog op het leveren van kwalitatief hoogstaande entertainment voor de consument, is deze beamer ideaal voor de toegewijde thuisbioscoopbezitter en een welkome aanvulling voor iedere home entertainment experience.”

De flexibele lensmogelijkheden van de projector maken het voor de echte liefhebber van home-entertainment een goede keus. De wijde range voor horizontale en verticale lens shift maakt een flexibele installatie mogelijk. Daarbij kan de klant met de gemotoriseerde lens shift functie zijn eigen favoriete settings kiezen. De projector is te bedienen via Creston, Control 4, AMX, de RS 232C poort en met LAN via het netwerk.

Het gebruiksgemak van de XV-Z30000 maakt hem erg aantrekkelijk. Met het brede bereik van de twee keer optical zoom kunnen de gebruikers hun favoriete positie aan het plafond kiezen. Of, in geval van spontaan gebruik, kan de projector mobiel op een tafel geplaats worden. De projector beschikt ook over een ‘One Touch Play’-functie, die voor een automatische start van de projector zorgt wanneer gebruikers de ‘playback’ knop indrukken.

De XV-Z30000 biedt een uitgebreide connectiviteit met twee HDMI inputs. Om de kijk-experience verder te verrijken zijn er twee 3D-brillen bijgevoegd.

De XV-Z30000 zal vanaf maart dit jaar verkrijgbaar zijn. Adviesprijs: $4,999.99.


EDITORS' CHOICE