NIEUWS

CES 2012: ook voor gadgets

Redactie HiFi.nl | 09 januari 2012

De Parrot Drone, de op afstand bestuurbare helicopter-met-camera, krijgt deze week in Las Vegas een opvolger. Want de CES is natuurlijk niet alleen audio en video, maar ook geinige gadgets…

Parrot, wereldleider op het gebied van draadloze apparatuur voor mobiele telefoons, onthult op de CES 2012 in Las Vegas de AR.Drone 2.0, de nieuwe generatie van zijn high-tech quadricopter die door middel van Wi-Fi met een Smartphone of een tablet wordt bestuurd. HD-camera, video-opnames, het delen van vluchtgegevens, een nieuwe vluchtmodus, grotere stabiliteit en... een nieuwe look.

Een vliegende HD-camera
De camera voorop de Parrot AR.Drone 2.0 zendt het uitzicht van de quadricopter tijdens de vlucht live naar het scherm van de Smartphone.
Met een resolutie van 1280x720 biedt hij voor het eerst beelden vanuit de lucht in High- Definition. Deze beelden zijn bijzonder scherp. De piloot beleeft de vlucht alsof hij heeft plaatsgenomen aan boord van het toestel. De camera herkent voor het spelen van videospellen specifieke vormen en kleuren die hij, als augmented reality-elementen, op het scherm van de Smartphone toont. Je kunt de ‘vliegervaringen’ ook opnemen.

Kijk op de website voor meer informatie, en andere gadgets van Parrot. 


EDITORS' CHOICE