Harman wint Ferrari Award

Redactie HiFi.nl | 25 september 2011 | Harman Kardon

Een Ferrari, dat is toch wel de natte droom van bijna elke man. Ferrari-topmannen Luca di Montezemolo en Amedeo Felisa prezen Harman voor haar "hoogwaardige oplossingen op audio-, navigatie- en telematicagebied” en voor het speciaal aanpassen ervan aan de Ferrari. Harman heeft haar QuantumLogic surround-sound technologie toegepast in de Ferrari FF. Vandaar dat Harman de Ferrari Innovatie Award in ontvangst mocht nemen. 

Het nieuwe Ferrari FF model is het eerste model dat beschikt over de QuantumLogic surround-sound technologie. Deze technologie, die door Ferrari directeur Amedeo Felisa en Harman directeur Dinesh C. Paliwal in de nieuwe Ferrari FF werd gepresenteerd tijdens het Autosalon van Genève, maakt gebruik van audioalgoritmen om signaalstromen en impulsresponsies te onttrekken aan de originele opname.


Foto: Ferrari directeur Amedeo Felisa en Harman directeur Dinesh C. Paliwal (JBL.nl)

Afzonderlijke stemmen, instrumenten en ingesloten nagalminformatie worden geïdentificeerd en vervolgens herschreven tot een nauwkeurig meerkanaals-geluidspodium voor een verbluffend afspeelsysteem dat verfijnde helderheid en detail weergeeft. Een prachtige Ferrari met een geluidskwaliteit waar je u tegen zegt, kan het beter? Nu nog even een jaar of honderd sparen… Maar ach, een beetje wegdromen bij de foto`s van de Ferrari FF is ook best leuk.

 

Bron: JBL.nl


EDITORS' CHOICE