NIEUWSAVM

AVM introduceert de Evolution A3.2


Redactie HiFi.nl | 19 december 2011 | AVM

AVM introduceert de A3.2, een veelzijdige geïntegreerde versterker. De A3.2 deelt belangrijke eigenschappen met de zustermodellen A5.2 en PA3.2. Zo heeft hij maar liefst vijf lijningangen en is hij voorzien van een aluminium behuizing, die de klankmatige kwaliteiten van de toegepaste elektronische schakelingen onderstreept. 

De A3.2 van AVM heeft vijf lijningangen, een ingang op het front en drie ‘slots’ voor de optionele plug-in modules voor het aansluiten van welke bron dan ook. Eindversterkers kunnen via de aanwezige RCA cinch-connectoren aangesloten worden. Een processor in/out maakt het gemakkelijk een actieve subwoofer aan te sluiten. Comfortabele menu functies maken een individuele configuratie van de A3.2 geheel naar eigen wens mogelijk. Te denken valt aan het benoemen van de ingangen, het “verwijderen” van niet gebruikte ingangen of het instellen van de gevoeligheid per ingang om voor volumeverschillen te kunnen corrigeren. Het geavanceerde bedieningsconcept maakt de A3.2 gemakkelijk in het gebruik. Op deze wijze verzekert de A3.2 de eindgebruiker altijd puur luisterplezier.

 

Net als alle andere AVM componenten is ook de A3.2 met grote zorg ontwikkeld en gebouwd door de AVM technici in het Duitse Malsch. De leveranciers van de behuizing en de elektronische componenten komen allen uit de onmiddellijke omgeving. Deze nabijheid draagt bij aan het bewaken van de uitmuntende kwaliteit van de componenten welke voor de AVM hi-fi producten worden toegepast.

Een paar kenmerken van de Evolution A3.2:
- Uitgangstrappen met hoge efficiëntie: 2 x 175 Watt
- Standby stroomverbruik <1W
- Hoofdtelefoonuitgang (mini-jack), ook te gebruiken als ingang voor portable audio
- Groot helder blauw grafische display, dimbaar
- Volledig metalen aluminium afstandsbediening meegeleverd
- Behuizing gemaakt van massief geanodiseerd aluminium in zilver of zwart, chromen front verkrijgbaar (optie tegen meerprijs)
- Drie slots voor optionele modules: phono (MM/MC), FM-RDS tuner module en een USB DAC met 192 kHz/24 bit upsampling (USB, SPDIF coax en TOS-link). De USB werkt met PC en MAC zonder installatie driver.  

De Evolution A3.2 is verkrijgbaar voor 3.290 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Look en Listen

EDITORS' CHOICE