NIEUWS

Muziekdienst Rara.com gelanceerd


Redactie HiFi.nl | 14 december 2011

Er is een nieuwe dienst voor streaming in digitale-muziekland: RARA.COM is een wereldwijde digitale-muziekdienst, vanaf gisteren beschikbaar. Later deze week plaatsen we al een uitgebreide recensie van deze nieuweling op het gebied van streaming, maar bij dezen kun je alvast kennismaken.

De streaming muziekdienst rara.com kende gisteren zijn internationale introductie, in zestien landen tegelijk waaronder Nederland. Deze week wordt er direct uitgebreid naar 23 landen in totaal. Rara.com biedt advertentievrije toegang tot meer dan tien miljoen nummers tijdelijk vanaf 99 eurocent per maand, en heeft overeenkomsten met Universal Music Group, Sony Music Entertainment, EMI Music, Warner Music Group en diverse onafhankelijke labels.

De dienst is speciaal ontworpen voor het grote publiek dat nog steeds cd’s draait – volgens onderzoek van rara.com luistert zeventig procent (nog) niet naar digitale muziek – en op zoek is naar een eenvoudiger manier om digitale muziek te gaan gebruiken. De nieuwe dienst is verder voorgeïnstalleerd op de meeste Europese HP-computers, de grootste pc-leverancier ter wereld. Daarnaast is de dienst beschikbaar voor Android, iOS en andere platformen.“De muziekbusiness bevindt zich op dit moment in een overgangsfase. Als artiest geloof ik dat rara.com in deze markt de juiste kant op gaat,” aldus Imogen Heap, als Associate Editor lid van de Music Advisory Board van de nieuwe dienst. “Zelfs als fans willen betalen voor legale digitale muziek, kan dit nog steeds zeer moeilijk zijn; rara.com is supereenvoudig te gebruiken voor iedereen.”

EDITORS' CHOICE