NIEUWS

Derde Dag van het Vinyl 013

Redactie HiFi.nl | 04 januari 2012

Op zondag 22 januari vindt in 013 voor de derde keer De Dag Van Het Vinyl plaats. De Dag van het Vinyl is bedoeld voor iedereen die wordt geprikkeld door de onmiskenbare aantrekkingskracht van vinyl platen. Poppodium 013 in Tilburg is dan ook dit jaar weer de plek waar verzamelaars, muziekliefhebbers en audiofielen elkaar kunnen ontmoeten.

Ook de derde editie van De Dag van het Vinyl staat weer in het teken van het verzamelen van platen en hoe je ze moet behandelen en optimaal kunt beluisteren. Tijdens deze dag kun je je kostbare vinyl laten taxeren, je muziekkennis testen in een popquiz of diverse lezingen en panels over vinyl en draaitafels bijwonen. Deejays, verzamelaars en liefhebbers uit de muziekbranche vertellen over hun passie en delen hun ervaringen tijdens presentaties en workshops. De betere platenhandelaren brengen zowel tweedehands als nieuw vinyl mee naar Tilburg.

((c) PHOTO40)

Programma
De Dag van het Vinyl vindt plaats op zondag 22 januari. Het programma is gevuld met presentaties en panels, maar je kunt ook luisteren naar prachtige high-end apparatuur van onder andere Rega, Clearaudio en VPI of naar Deejays met verrassende collecties. Er is ook weer een knutselhoek/kinderopvang waar kinderen zich uit kunnen leven op oude platenhoezen of even rustig op adem kunnen komen onder het genot van een tekenfilm.

((c) PHOTO40)

Tijdens de derde Dag van het Vinyl kun je natuurlijk ook naar hartelust langs rijen oud en nieuw vinyl struinen: net verschenen albums, maar ook originele collector items. Door de ruimte in 013 optimaal te benutten, is dit jaar de hoeveelheid aangeboden vinyl meer dan verdubbeld. Daarnaast presenteren diverse platenclubs, muziektijdschriften en verzamelaars van oude draaitafels zich tijdens De Dag van het Vinyl en zijn er onder andere exposities met bijzonder materiaal van de Rolling Stones en Pink Floyd.

Op de website van 013 vind je een overzicht van het volledige programma en de deelnemers aan de Dag van het Vinyl.

((c) PHOTO40)

De Nacht van het Vinyl 
The Day After the Night Before, maar dan andersom… Voorafgaand aan De Dag van het Vinyl zal in Muziekcafé Cul de Sac aan de Korte Heuvel in Tilburg de Nacht van het Vinyl plaatsvinden. Een avond waarop je tot in de late uurtjes kunt dansen op het beste dat vinyl te bieden heeft.

De Dag Van Het Vinyl
Zondag 22 januari 2011 | aanvang 12:00 | zaal open 12:00
Tickets à € 7,50 (excl. servicekosten) zijn reeds verkrijgbaar via 013 en Ticket Service Nederland.

((c) PHOTO40)


EDITORS' CHOICE