NIEUWSQuad

QUAD introduceert de Elite QSP

Redactie HiFi.nl | 10 december 2011 | Quad

De QSP Elite Stereo versterker is een doorontwikkeling van de befaamde QUAD 909 Stereo. Dit product is ontworpen op basis van de traditionele QUAD eindversterker, maar is ook voorzien van de nieuwste technologieen en de beste audiofiele componenten die beschikbaar zijn in de markt. Met 140 Watt per kanaal bij een belasting van 8 ohm, en nog veel meer bij lagere impedanties zorgt deze QUAD Elite QSP ervoor dat er voldoende power aanwezig is om een breed scala aan sprekers aan te sturen.

De QUAD Elite QSP versterker bevat QUAD’s huidige gepatenteerde current dumping technologie, ontwikkeld Peter Walker (de oprichter van QUAD). Peter Walker koppelde met het current dumping systeem een goed klinkende klasse A versterker aan een veel stroom leverende klasse B versterker. De klasse A versterker geeft het signaal detail, terwijl de klasse B versterker de grip biedt om de luidsprekers onder controle te houden. Hiermee combineerde Walker geluidskwaliteit met efficiĂ«nt energiegebruik. Deze technologie zou er daarnaast voor zorgen dat de problemen van de crossover-vervorming, ruststroom instelling, thermische tracking en transistor matching allemaal verdwijnen.

De QUAD Elite QSP is vanaf heden leverbaar tegen een adviesprijs van 1.499 euro. Voor meer informatie kun je kijken op de website van New Transtec.PS: New Transtec heeft ook een Special Page op HiFi.nl!

MERK

EDITORS' CHOICE