NIEUWSUltrasone

Ultrasone introduceert Signature reeks

Redactie HiFi.nl | 30 november 2011 | Ultrasone

Ultrasone trakteert professionele gebruikers en muziekliefhebbers met een nieuwe reeks hoogwaardige hoofdtelefoons. Met de gesloten Signature PRO richt Ultrasone zich op professionele gebruikers in de studiowereld die op zoek zijn naar hoogwaardige geluidsweergave en optimaal draagcomfort. Juist deze gebruikers eisen door het intensieve gebruik het meeste van hun hoofdtelefoon.

Muziekliefhebbers en muzikanten zullen erg gecharmeerd zijn van de realistische geluidsweergave en het duurzame uiterlijk. De nieuwe Signature PRO wordt net zoals de Edition 8 en 10 modellen volledig met de hand vervaardigd in Beieren, en is daarom met recht een product dat het predikaat ‘made in Germany’ mag dragen. De recensie van de Edition 8 vind je hier

De handgemaakte hoofdtelefoons van Ultrasone zijn gebaseerd op meer dan twintig jaar ervaring in combinatie met de in eigen beheer ontwikkelde en gepatenteerde S-Logic Plus technologie. De Signature PRO is de eerste van een geheel nieuwe reeks hoofdtelefoons binnen Ultrasone die zich positioneert tussen de bestaande PRO en Edition modellenreeks.

De Signature PRO is geïnspireerd op de Edition 9. Zoals elk Edition model zijn deze modellen beperkt verkrijgbaar, en bovendien individueel genummerd. Hierdoor behouden zij hun exclusieve karakter. De Edition 9 is niet meer leverbaar, maar heeft destijds diverse lovende recensies en kritieken ontvangen van zowel pers als fans. Hij heeft daarom model gestaan voor de verdere ontwikkeling van de Signature PRO.

Techniek
Het middelpunt van de handgebouwde Signature PRO is een 40 millimeter titanium-plated driver die in eigen huis is ontwikkeld. Met een frequentiebereik van 8 Hz tot 42kHz produceert hij meer dan het menselijk gehoor theoretisch kan horen. Een helder geluid, gedetailleerd middengebied en een nauwkeurige weergave van lage frequenties zorgen ervoor dat u een muzikale beleving krijgt van het hoogste niveau.

Handgebouwd van de beste materialen
Ultrasone laat zien dat het uitstekend in staat is om een mooi uiterlijk te verenigen met uitstekende geluidskwaliteit. Hoewel alle componenten in eerste plaats zijn gekozen vanwege hun duurzaamheid en stabiliteit zijn ze ook gekozen vanwege het fraaie uiterlijk. De glazen panelen op de buitenzijde voor de oorschelpen zijn een prachtig detail dat naadloos integreert met het complete ontwerp. De zwarte Lederen hoofdband and de soft-touch coating zorgen voor een aangename look and feel.

Hoogstaand draagcomfort
Professionele gebruikers dragen hun hoofdtelefoons soms uren per dag. Ultrasone heeft hiervoor een nieuwe hoofdband ontwikkeld dat zorgt voor comfort bij langdurig gebruik. De hoofdband is ergonomisch gevormd en bekleed met Etiopisch schapenleder. Het materiaal is enorm zacht en duurzaam. Het gewicht is ondanks het gebruik van hoogwaardige materialen beperkt gebleven tot slechts 300 gram.

Bekabeling
Natuurlijk is ook aandachtig gekeken naar de bekabeling. In de linker hoofdtelefoonschelp is een bajonetsluiting aangebracht waardoor het verwisselen van aansluitkabels snel en eenvoudig is. De hoofdtelefoon wordt geleverd met hoogwaardige Neutrik connectoren met een 1.5m kabel met 3.5mm jack en een 3.0m kabel met 6.3mm stereo jack. De korte kabel is speciaal bijgeleverd vanwege de steeds groter wordende behoefte van gebruikers om de hoofdtelefoon mobiel te gebruiken in combinatie met notebook of iPad.

“Ultrasone onderhoudt nauw contact met liefhebbers en professionele gebruikers”, aldus ontwerper Andreas Veitinger. “Hun gebruikservaring en input gebruiken we bij de ontwikkeling van onze modellen.” Hieruit kwam naar voren dat gebruikers die veel op weg waren behoefte hadden aan een professionele transportkoffer om hun hoofdtelefoon op een goede en veilige manier te kunnen vervoeren. Hier is aan tegemoet gekomen met een stevige hardcase met ruimte voor de kabels.

De Signature PRO is leverbaar vanaf begin december. De geadviseerde consumentenprijs in de Benelux is 899 euro inclusief BTW. Medio 2012 zal de Signature reeks met meer modellen uitbreiden.

Kijk voor meer informatie op de website van Latham Audio

...en kende je onze Hoofdtelefoons Special al? 


EDITORS' CHOICE