De nieuwe 551R van Cambridge Audio

Redactie HiFi.nl | 18 november 2011 | Cambridge Audio

Cambridge Audio introduceert de nieuwe 551R home cinema receiver. Volgens Cambridge audio is deze home cinema receiver een combinatie van uitgesproken muzikaliteit en de nieuwste videofuncties.

Met 110 watt per kanaal levert de 551R filmgeluid, TV en muziek met alle kracht en dynamiek die je maar wenst. Zeven onafhankelijke versterkers gevoed vanuit een toroïdale transformator met gering strooiveld zijn gescheiden van de processoren en de ingangstrappen voor een compromisloos resultaat. En omdat steeds meer systemen over aanzienlijk meer digitale audiobronnen beschikken dan voorheen, is speciale aandacht gegeven aan de digitaal/analoog converters van de 551R om het audiopotentieel te maximaliseren voor elke aangesloten digitale bron zoals Blu-ray spelers, satelliet boxen, iPod docks, games consoles en dergelijke.


Terwijl de muzikale prestaties de kern vormen van de 551R, beschikt hij tevens over de nieuwste processing technologieën: de allerlaatste Cirrus Logic DSP’s en ondersteuning voor de nieuwste CODEC’s zoals Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio. Verder verbetert een Faroudja 1080p video scaler de kwaliteit van TV-uitzendingen en DVD’s met geringe resolutie aanzienlijk en worden analoge videosignalen omgezet naar het digitale domein voor eenvoudiger en betere aansluiting op de TV via slechts één HDMI kabel.

De 551R beschikt over vier HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang die 3DTV/Deep Colour doorlaat ondersteunt en ook Audio Return van de nieuwste TV’s. Hij heeft tevens een breed scala aan analoge videoverbindingen (geschikt voor transcoding), vier digitale audio-aansluitingen en in totaal zes analoge audio-ingangen. De 551R is eveneens voorzien van een groot aantal processing- en instelmogelijkheden om alle meerkanalen filmgeluid te optimaliseren.

 

De 551R is zo ontworpen dat het aansluiten en instellen voor iedereen gemakkelijk is. Het Microphone Controlled Auto Setup (CAMCAS) systeem van Cambridge Audio past de prestaties van de 551R aan elke kamer aan en voor deze eenvoudige procedure wordt een microfoon meegeleverd. Het dagelijks gebruik is al even simpel, zowel vanaf het frontpaneel als via de bijgevoegde afstandsbediening. Wellicht de meest verrassende eigenschap van de 551R zijn de bescheiden afmetingen – mogelijk dankzij het unieke koelsysteem X-Tract. Een gebalanceerde combinatie van geforceerde koeling en natuurlijke ventilatie houdt de warmte weg van de voedingstransformator zodat de 551R extreem stil werkt op een lage temperatuur wat een compacte bouw mogelijk maakt dan normaal bij zo’n vermogen mogelijk zou zijn geweest.

Prijs & beschikbaarheid
De 551R is beschikbaar vanaf eind november voor een adviesprijs van 1.099 euro. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van importeur Dimex of de website van Cambridge Audio

MERK

EDITORS' CHOICE