NIEUWSFocal

De nieuwe Focal SM9


Redactie HiFi.nl | 11 november 2011 | Focal

Focal heeft een nieuwe telg toegevoegd aan de Focal Professional lijn: de Focal SM9. Volgens Focal is het een van de beste monitor speakers die Focal ooit heeft gemaakt. De SM9 is ontstaan vanuit een simpel idee: "bouw het meest dynamische, transparante en accurate monitor systeem ooit".

Om dit ambitieuze idee te verwezenlijken, zitten er in de SM9 twee verschillende monitor systemen in een en dezelfde behuizing. Een drieweg systeem met een 1" beryllium inverted dome tweeter, een 6.5″ midrange driver, 8″ bass driver en een 11″passieve radiator. En in dezelfde behuizing een 2-weg systeem die ook gebruikt maakt van de 1" berylium tweeter and 6.5" midrange driver.


Door middel van de "Focus" knop is het mogelijk om tussen deze twee monitoren te schakelen. Dankzij deze innovatie is het mogelijk om de mix op een groot en en klein systeem te beluisteren zonder twee verschillende set ups te hebben. Zijn vermogen haalt de SM9 uit een volledig analoge klasse A/B versterker van 600 watt. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Focal.Je kunt de Focal SM9 ook met eigen ogen en oren gaan bekijken en beluisteren. Op donderdag 24 en vrijdag 25 november worden er twee demonstraties georganiseerd door Sound Service. Deze demo’s worden gehouden bij:

Donderdag 24 november
De Studio van het Conservatorium Amsterdam
Oosterdokskade 151
1011 DL Amsterdam
Parkeren: Oosterdok Parking
Van 13.00 tot 17.00 worden er verschillende demonstratie gegeven

Vrijdag 25 november
De demo ruimte van Helios B.V
Emrikweg 26
2031 BT Haarlem
Website Helios B.V
Van 13.00 tot 17.00 worden er verschillende demonstratie gegeven

Voor meer informatie kun je ook de website van Sound Service bezoeken.  

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »