NIEUWSPSB Speakers

De prijzenkast van PSB

Redactie HiFi.nl | 27 oktober 2011 | PSB Speakers

PSB speakers gaat al ruim 35 jaar mee in de hifiwereld, maar het merk is nog niet zo bekend in Nederland. Het is hoog tijd dat daar verandering in wordt gebracht, want PSB heeft in de loop der jaren al een flinke prijzenkast opgebouwd. Hier een korte blik op deze riante prijzenkast.

De kleine PSB Imagine Mini is sinds kort ook verkrijgbaar in de Benelux. Het is natuurlijk afwachten wat hij in Nederland te weeg gaat brengen, maar in het buitenland doet hij het goed. Tijdens de CES 2011 in Las Vegas werd hij uitgeroepen tot "Best Sound for the lowest price", een eervolle onderscheiding. Het tijdschrift CustomRetailer kende de PSB Imagine Mini de EXC!TE Award toe en omschreef de PSB Imagine Mini als ‘an innovative, high-performing product for the custom installation professional’.De gehele Imagine lijn van PSB doet het overigens goed op prijzengebied. De Imagine lijn kwam uit in 2008. De Imagine T luidspreker kreeg dat jaar de Custom Retailer`s Exc!te Awards. In 2009 werd de Imagine T benoemd tot ‘Best Freestanding Speaker Platinum Winner’  tijdens de CEA (Consumer Electronics Association) Mark of Excellence Awards. Ook tijdens de gerenomeerde EISA Awards in 2010 kwam PSB voorbij. Om voor een EISA Award in aanmerking te komen, moet een product worden genomineerd door één van de 50 tijdschriften uit twintig verschillende Europese landen. Vervolgens mogen de EISA leden op het product stemmen. Dat is bij de PSB SubSeries 500 blijkbaar vaak gebeurd, want hij won de Award voor “Best European Home Theater Subwoofer".

Dit was nog maar een greep uit de prijzenkast van PSB, kijk hier voor een volledig overzicht. Wat vooral opvalt, is dat de makkelijke plaatsing en de goede prijs-kwaliteitverhouding vaak worden genoemd in de juryrapporten. Tijd om PSB in de radar van het Nederlandse hifipubliek te zetten dus!

MERK

EDITORS' CHOICE