Sonority en Sound E-motions op X-fi show

Redactie HiFi.nl | 21 oktober 2011 | Burson Audio

Sonority Audio en Sound E-motions nemen dit jaar deel aan de X-fi High-End Audio show 2011, die op 22 en 23 oktober plaats vindt in het NH Hotel in Utrecht. Sonority heeft merken als ADAM, Burson Audio en Schiit in haar demonstratieassortiment. Sound E-motions demonstreert met allerlei mooie speakers en apparatuur van MBL.  

Voor de X-Fi show zal Sonority Audio de ADAM Artist series meenemen, in ieder geval in de vorm van de Artist 3 en 5. Talloze studio’s over de hele wereld maken al gebruik van de X-ART-technologie in hun ADAM monitoren. Verder zijn er luidsprekers aanwezig uit de nieuwe GTC serie van ADAM-Audio en de welbekende Classic en Tensor series. Aansturing zal plaatsvinden door BMC Audio uit Duitsland. Een primeur is de nieuwe High Res DAC, de vorige standaard USB 1.1-ingang wordt vervangen door een nieuwe hoge resolutie USB-ingang en dat maakt de transmissie mogelijk van een sampling frequentie van 192 kHz bij een resolutie van 24bits. BMC audio maakt geen gebruik van Up-sampling. Dit wordt ondersteund met bekabeling van Argentum Acoustics.

 

 

Verder toont Sonority Audio ook de gerespecteerde producten van Burson Audio met de HA160 hoofdtelefoonversterker, de HA160D en net gelanceerde DA-160 DAC van 899 euro met 2x USB inputs. Verder een andere primeur in de vorm van Schiit audio. Ja, je leest het goed: Schitt. Hun slogan luidt: “Can we show you some Schitt”. Het is nog niet zeker welke Schiit producten tijdig de overtocht over de grote oceaan hebben kunnen maken en op tijd aanwezig zijn, maar Sonority Audio doet haar best. Verder te vinden producten van Aktimate (Epoz Aktimate ipod luidsprekers), Edwards Audio en BLOK Audiomeubels en Fatman Itube. Voor meer productinformatie kun je kijken op de website van Sonority Audio.

 

Sound E-motions
Sound E-motions demonstreert met allerlei mooie speakers en apparatuur van MBL. Om te beginnen zijn er de MBL 111F luidsprekers, die worden aangestuurd door de MBL Reference-serie apparatuur: de 6010D voorversterker, eindversterkers 9008A, CD transport 1621A en de 1611F DAC. Ook zal er een NAS worden aangesloten op de MBL DAC en zijn de MBL Noble line Classic en de Reference 101E MKII speakers aanwezig. Misschien wordt zelfs de Corona line op de beurs geïntroduceerd…

 

Tussen de demonstraties door zal Arjen Mensinga aanwezig zijn en spreken. Hij is producer, engineer en heeft een eigen platenlabel LiveGeneration. Zo is hij betrokken bij artiesten als U2, Marco Borsato, Andrea Bocelli, Trijntje Oosterhuis, Rob Steward, Tarzan, Lion King en meer. Hij vertelt waarom hij MBL gebruikt voor het mixen en waarom hij dit merk ziet als de beste verkrijgbaar. Sound E-motions ziet je graag terug in hun demo-ruimte! Voor meer informatie kun je kijken op de website van Sound E-motions.

Bekijk al het X-Fi Show nieuws op de X-Fi Special Page!

Bron: X-fi


EDITORS' CHOICE