Hi-Res DAC 24/192kHz van BMC

Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2011 | BMC Audio

BMC-Audio heeft de integratie van het afspelen van computer gebaseerde muziek geperfectioneerd voor het afspelen van muziek op hoogstaande apparatuur. De vorige standaard USB 1.1-ingang wordt vervangen door een nieuwe hoge resolutie USB-ingang en dat maakt de transmissie mogelijk van een sampling frequentie van 192 kHz bij een resolutie van 24bits.

De DAC1 USB-chip zorgt voor de overgang van 1 naar 0 naar een muziek-data-stream, dan is dus de exacte tijd van overklokken van cruciaal belang voor de geluidskwaliteit. Want hier geldt: de juiste gegevens op het verkeerde moment, betekent de verkeerde data. Alleen de juiste informatie op het juiste moment zorgt ervoor dat je optimaal de muziek kunt ervaren. Zo wordt de BMC DAC de perfecte aanvulling op het afstemmen van de digitaal naar analoog conversie, samen met de CI-LEF-analoge circuits. Deze aanpak voorkomt de vervormingen (jitter), in plaats van achteraf te worden gecorrigeerd door een negatieve feedback.

Sample rate conversie vernietigt volgens BMC alle originele samples: “Wat er ingaat is dus niet wat eruit komt. Een echte 24-bits converter heeft een 144dB noisefloor, verdiep u in de specs en u zult zien dat heel veel zogenaamde 24 Bits dacs hier niet aankomen. De "ugly truth" is dat deze uw originele samples offeren om hun "magische 192KHZ" te halen, elke input gaat door een sample rate converter en word upgesampled naar 24/192KHZ.”

BMC audio maakt geen gebruik van de sample rate converter, maar van een geavanceerd hoofdklok management systeem om bit-perfect data te leveren aan de DAC. Dit is met behoud van alle originele muziek samples , of het nu 16/44.1 of 24/192 is. Het BMC audio Modulaire ontwerp maakt gebruik van apart los van elkaar gemonteerde printplaten. Verandert de USB-technologie, dan kun je gewoon een nieuwe USB Printplaat erin krijgen welke voldoet aan de nieuwe eisen. Het resultaat? Een toekomstig bestendige DAC, die niet snel zal verouderen of niet meer bruikbaar zal zijn met de hoge standaard van de tijd.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van BMC Audio.


EDITORS' CHOICE