Burson Audio lanceert de DA-160 DAC

Redactie HiFi.nl | 09 augustus 2011 | Burson Audio

De nieuwe DA-160 van Burson Audio is ontworpen om het hart te vormen van een audio-systeem, dus connectiviteit is een must. Burson voegde twee sets USB ingangen toe om de USB inputs te delen van de DAC tussen bijvoorbeeld 2 PC`s of een draadloze speler eenvoudig te maken.

Naast de standaard RCA S / PDIF, is ook een extra optische Toslink toegevoegd. Verder zijn er twee sets RCA-uitgangen die parallel lopen aan elkaar om het delen van de uitgangen van de DA-160 tussen twee systemen mogelijk te maken (bijvoorbeeld, hoofdtelefoonversterker en geïntegreerde versterker).

Nadat de digitale signalen (de bekende nulletjes en eentjes 0-s en 1-s) zijn omgezet door de DAC-chip in stereo signalen, is een keten van eindtrappen nodig om de zeer zwakke analoge signalen te reconstrueren, te bewaren en te versterken. Eventuele vervorming en signaal verlies tijdens deze fasen is onomkeerbaar. De DA-160 heeft volledig discrete eindtrappen die onafhankelijk van elkaar worden aangestuurd. Actief in klasse-A, zorgen zij evoor om het signaal in een zo best mogelijke kwaliteit te behouden. Het resultaat is een hogere resolutie audio-weergave met een volledig transparante signaal, puur in overeenstemming met Burson`s idealen.

Prijs & beschikbaarheid
De Burson Audio is vanaf heden verkrijgbaar bij Sonority Audio voor 899 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Sonority Audio.


EDITORS' CHOICE