NIEUWS

High End Munchen 2011 - A Horny Show

De High End Show in München is in de afgelopen 30 jaar - dit jaar was een jubileumeditie - uitgegroeid tot de belangrijkste hifi-show van Europa en behoort ook wereldwijd tot de absolute top. Kort door de bocht mag je stellen dat er maar drie toonaangevende hifibeurzen op deze aardkloot zijn: de show in het Venetian tijdens de CES in Las Vegas, de Hong-Kong High End Audio Visual Show én de High End in München.


Wat dit jaar vooral opviel was de opkomst van de hoorn: we telden minimaal dertig high end luidsprekermerken met een hoorn. Soms enorm en extravagant zoals bij AvantGarde en Cessaro, soms verwerkt in een wat traditioneler ontwerp zoals bij Lansche, Bach en Amphion. Een ander opvallend gegeven was de bescheiden aandacht voor streaming audio. Desondanks waren er merken die wel degelijk leuke nieuwe streaming producten toonden of er mee demonstreerden. Zo werd de KEF Blade (24.000 euro per paar) gedemonstreerd met een Logitech Squeezebox Touch aan een Arcam rDac als bron! Maar waar andere bronnen, en vooral draaitafels, vol trots op een prominente plaats in de set getoond worden, moeten de streamers hier meestal genoegen nemen met een anoniem plekje langs de zijlijn.

Was het een goede show? Ja, zoals gewoonlijk was de sfeer op de stands optimaal, het weer was meer dan uitstekend en er werd op veel plekken een goede demo gegeven. Maar het aantal belangrijke introducties was dit jaar wat bescheiden, met de indrukwekkende KEF Blade, de nieuwe Dynaudio Focus serie, de prachtig vormgegeven DALI Fazon F5 en de officiële introductie van ‘onze’ Kharma Elegance en Crystal Cable Arabesque Mini en III luidsprekers als meest in het oog springende uitzonderingen.

 

klik hier voor het volledige artikel in iPad vriendelijke PDF!


EDITORS' CHOICE