NIEUWSApple

De inAir 5000 Wireless Airplay luidspreker


Redactie HiFi.nl | 21 oktober 2011 | Apple

Met de nieuwe inAir 5000 Wireless AirPlay luidsprekersysteem (MA5000) van Altec Lansing kunnen gebruikers van iOS-apparaten draadloos muziek streamen via hun WiFi-netwerk naar elke kamer in huis. De inAir 5000 is het eerste product in een reeks van audio-netwerkproducten van Altec Lansing, waarbij een nieuwe standaard wordt gezet in hoogwaardige audiokwaliteit en stijlvol productontwerp.

De nieuwe inAir 5000 is geschikt voor iOS apparaten, waaronder de iPod touch, iPhone en iPad. Zowel muziek uit een persoonlijke iTunes-bibliotheek als gestreamde content uit de cloud, is eenvoudig draadloos af te spelen met de inAir 5000, met behoud van de geluidskwaliteit. De inAir 5000 is ontworpen vanuit de gedachte om muziek sociaal te beleven. Met Apple`s AirPlay is ieder compatibel apparaat snel en eenvoudig te verbinden met de inAir 5000. Ook het instellen van de inAir 5000 is zo gepiept. Zodra het iOS-apparaat met WiFi is aangesloten via een USB-kabel, kunnen gebruikers rechtstreeks de gratis inAir Gids app downloaden voor een snelle en eenvoudige installatie. Binnen enkele minuten kunnen gebruikers genieten van een kamer vol muziek.

De fraaie vormgeving is niet alleen esthetisch; de niet-parallelle wanden voorkomen weerkaatsing van geluidsgolven en zorgen voor een meer natuurlijk geluid. De behuizing van de inAir 5000 is versterkt om vervorming en trillingen te voorkomen, waardoor de muziek wordt gereproduceerd op de manier zoals de artiest bedoeld heeft. Intelligente verwerking van het digitale signaal staat garant voor lagere basweergave, een breed geluidsveld en dempt hoge frequenties.

De interne componenten van de inAir 5000 komen voort uit 75 jaar legendarische geluidstechniek van Altec Lansing. De dubbele 3 inch mid-range drivers zijn gemaakt van Kevlar voor minimale vervorming van zang en middentonen. De driewegsversterkers vormen het hart van het systeem en wordt ondersteund door midrange drivers, neodymium tweeters en een 4 inch subwoofer.

Beschikbaarheid en prijzen
Het inAir 5000 draadloze AirPlay luidsprekersysteem (MA5000) is nu verkrijgbaar bij alle vooraanstaande elektronische retailers voor een adviesprijs  van 499,99 euro. Je kunt ook kijken op de website van Altec Lansing.

EDITORS' CHOICE