NIEUWS

The Hans Beekhuyzen Project op AV-NU

Redactie HiFi.nl | 19 oktober 2011

Nog maar een paar dagen en dan is het zo ver: op 21, 22 en 23 oktober is het tijd voor AV-NU. In de Jaarbeurs in Utrecht kun je alles zien op het gebied van beeld, geluid en multimedia. Ook aanwezig is The Hans Beekhuyzen Project. Wat dat precies inhoudt, lees je hier.

Na ruim een half jaar voorbereiding is nu The Hans Beekhuyzen Project van start. Op deze website zullen Hans Beekhuyzen, Marco Bouwer, Dick van de Merwe, Henk Peters en Maarten Bouwman hun werk voortzetten zoals ze dat in het verleden voor de Nederlandse hifi-tijdschriften deden. Het is nog een voorzichtige start, maar verwacht de komende tijd een tsunami aan testen zoals je van hen gewend bent. Zoals de afgelopen twintig jaar gebruikelijk was, zullen alle testen gebaseerd zijn op journalistieke waarden en vergezeld gaan van meetrapporten.


Klik op de afbeelding om de website te bezoeken

Op de website zullen ook veel achtergrondverhalen verschijnen waarin de bezoeker wordt uitgelegd hoe hij/zij zelf beslissingen kan nemen over de aanschaf en het gebruik van audio- en video-apparatuur in de huiskamer. Bezoekers van de site worden opgeroepen testonderwerpen aan te dragen, terwijl vragen direct via de Contact-page kunnen worden gesteld. Ook hier dus eigenlijk niets nieuws, afgezien van het feit dat het nu allemaal voor iedereen gratis toegankelijk is.

The Hans Beekhuyzen Project is ook aanwezig op AV-NU 2011, waar ze diverse lezingen zullen geven op zaterdag 22 oktober en zondag 23 oktober. Om 11.00 uur is er een lezing over luidsprekerplaatsing op basis van akoestiek en psychoakoestiek. De laatste en definitieve versie van deze succesvolle lezing legt uit hoe je in de huiskamer zonder raketgeleerde te zijn toch je luidsprekers goed kan plaatsen op basis van akoestiek en psychoakoestiek. Kom op tijd, want vol is vol (en vorig jaar was de lezing twee keer vol)! De tweede lezing is om 14.00. De bezoeker van AV-NU mag via tweets aan TeamAVNU kenbaar maken waar hij/zij een lezing over wil. Het meest gevraagde thema komt dan aan bod.

Dus heb je zin in een paar interessante lezingen, bezoek dan de stand van The Hans Beekhuyzen Project op AV-NU 2011. Ze staan in expozaal 26 en lezingenruimte 417. Lees hier hoe je AV-NU met korting kunt bezoeken. 

 

 

 

 


EDITORS' CHOICE