Opera Consonance introduceert Reference 7 muziek server


Redactie HiFi.nl | 09 oktober 2011 | Opera Consonace

De D-Linear 7 streamer is al een tijdje leverbaar en sinds kort heeft Opera Consonance ook een muziek server in de Reference lijn. De Reference 7 is een streamer met een van de beroemde Reference 2.2MKIII afgeleid DAC gedeelte. Het unieke aan de Reference 7 is dat hij buiten een gebalanceerde en een standaard RCA uitgang ook een buizen RCA uitgang op basis van de 6H30 heeft.

De Reference 7 heeft een 32 bits high performance multimedia chip en ondersteunt alle gangbare bestandsformaten (o.a. Flac, APE, WAV) tot 24 bit / 192KHz. Ook is hij als DAC te gebruiken met een optical, coaxial en een AES ingang. Verder heeft hij een netwerk aansluiting, 2x USB en optioneel een Wifi aansluiting.

Wat functionaliteit betreft beschikt de Reference 7 onder andere over een duidelijk afleesbaar 5 inch touch display, internet radio, mogelijkheid tot opnemen van een aangesloten digitale bron of internetradio. Binnenkort is er een Android app leverbaar waarmee de Reference 7 middels een tablet of smartphone te bedienen is, Opera werkt ook aan een Iphone/Ipad app voor de Apple gebruikers. Via de USB poort is zowel de software als firmware te upgraden waarmee eventuele toekomstige formaten, functionaliteiten en verbeteringen zijn toe te passen. 

De Reference 7 is in diverse kleuren leverbaar.  Er is keuze tussen een aluminium of zwart front met een cherry, rosewood, piano zwart of zwart metalen body. De Reference 7 is leverbaar vanaf 2.599 euro en is binnenkort te beluisteren bij Sense of Music te Leiden en Unique Music te Alkmaar. 

EDITORS' CHOICE