NIEUWSPioneer

Nieuwe 3D Blu-ray spelers van Pioneer

Pioneer introduceert twee nieuwe geavanceerde 3D Blu-ray spelers: de BDP-440 en de BDP-LX55. Beide producten vormen samen met de eerder op de markt gebrachte BDP-140 een volwaardige serie. De nieuwe Blu-ray modellen combineren geavanceerde netwerkmogelijkheden en verschillende verbeteringen op het gebied van beeld en geluid.

In navolging van de toenemende populariteit op de markt, rust Pioneer de nieuwe blu-ray-spelers uit met een volledige 3D-weergavefunctie. De BDP-LX55 beschikt over twee HDMi-uitgangen voor extra flexibiliteit: de HDMi-hoofduitgang kan worden gebruikt voor video-uitvoer bij aansluiting op een televisiescherm of projector, terwijl de HDMi-subuitgang geoptimaliseerd is voor audio-uitvoer bij aansluiting op een audiocomponent zoals een A/V-receiver.


Foto: de Pioneer BDP-LX55

De nieuwe blu-ray-spelers van Pioneer voorzien aansluiting op een lokaal netwerk en op internet, en openen dus de weg naar heel wat content en netwerkmogelijkheden. Naast een Ethernet-poort voor gewone kabelintegratie, kunnen de apparaten gemakkelijk verbinding maken met een draadloos thuisnetwerk via een optionele Pioneer AS-WL300 draadloze LAN-converter. Dit geeft toegang tot extra filmgerelateerde webcontent via BD-Live1. De gebruiksvriendelijke interface van de spelers biedt ook de mogelijkheid om YouTube-video`s en Picasa-fotoalbums te bekijken. DLNA-certificering zorgt ervoor dat audio, video en foto`s van op een compatibele netwerk-pc of mediaserver kunnen worden afgespeeld. Elk van de Pioneer BD-spelers ondersteunt tal van formaten, zoals MKV, DivX Plus HD, WMV, WMA en MP3, en omvat een JPEG-viewer voor fotovoorstellingen. Dat maakt ze tot flexibele contentplayers, ongeacht de bron: cd, dvd, USB of LAN.

De gebruiker kan de BDP-140, BDP-440 en BDP-LX55 bedienen aan de hand van een gratis app, die van een mobiel apparaat een afstandsbediening maakt. Wanneer de blu-ray-spelers verbonden zijn met een bestaande draadloze router (via Ethernet of een draadloze LAN-verbinding), maakt de iControlAV2-app van Pioneer draadloze bediening van speel- en navigatiefuncties mogelijk. Bovendien biedt de iControlAV2-app geavanceerde en originele bedieningsfuncties voor veel van Pioneer’s recent aangekondigde A/V-receivers: SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55, VSX-2021, VSX-1021 en VSX-921.


Foto: de Pioneer BDP-440

De drie nieuwe modellen doen ook dienst als uitstekende audiospelers, en bieden ondersteuning voor Super Audio-cd, waarbij de uitvoer over HDMi verloopt aan de hand van een DSD 1-bit signaal, of hi-res PCM 88,2 kHz / 24 bit of 176,4 kHz / 24 bit. De BDP-440 en BDP-LX55 kunnen daarenboven ook dvd-audioschijven afspelen, waardoor ze ware "universele" schijfspelers zijn. De audiocapaciteiten van deze modellen worden nog verder uitgebreid met ondersteuning van het FLAC audioformaat, dat steeds populairder wordt bij audioliefhebbers.

Prijs & beschikbaarheid
De BDP-440 is verkrijgbaar vanaf oktober 2011, en de BDP-LX55 vanaf november 2011. De BDP-140 blu-ray-speler is nu reeds verkrijgbaar. Voor de BDP-140 betaal je 229 euro, voor de BDP-440 349 euro en de BDP-LX55 heeft een adviesprijs van 449 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Pioneer.


EDITORS' CHOICE