Mediacenter demodagen bij Streaming4Home

Redactie HiFi.nl | 07 oktober 2011 | Klipsch | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

We schreven eerder over de opening van Streaming4Home in Kamerik. Op vrijdag 14 oktober (van 18:00 tot 21:00 uur) en zaterdag 15 oktober (10:00 - 16:30) organiseren zij de Mediacenter Demodagen.

Tv kijken, onderbreken en opnemen. Dvd`s/BluRay’s bekijken. Je favoriete muziek luisteren, foto`s tonen, online content bekijken. Alles op één plaats, alles in één systeem. Dat is een Mediacenter, een op een PC gebaseerd entertainmentsysteem. Echter zijn er wel een paar grote verschillen met een gewone PC ten opzichte van een Mediacentersysteem. Geluidsproductie en energie verbruik bijvoorbeeld. Doordat het systeem vaak in de woonkamer terecht komt is het van groot belang dat deze systemen onhoorbaar gemaakt worden. Als een systeem minder energie verbruikt, betekent dit dat er ook minder warmte ontwikkeling is. Hierdoor hoeven de fans minder hard te draaien. En minder draaiende onderdelen betekent minder geluidsproductie.Streaming4Home heeft vele test uren gespendeerd in het uitzoeken van de perfecte hardware mix om zowel het geluid als het energieverbruik tot een minimum te beperken. Tevens gaan de systemen vanzelf in stand-by na een door jou te bepalen tijd van inactiviteit.

Een ander belangrijk punt van een Mediacentersysteem is het gebruik van het all-in-one concept. Dit houdt in dat vele functies waar men momenteel meerdere apparaten voor heeft staan gecombineerd zijn in een apparaat. Je kunt dan denken aan de volgende zaken:
- Een digitaal fotoalbum (bekijk jouw foto’s op TV)
- Digitale radio en online radio via internet
- Muziek jukebox om alle CD’s af te spelen via de harddisk zonder dat de CD gepakt hoeft te worden aangezien het systeem alle CD hoesjes op een TV laat zien.
- Een DVD of Blu-ray speler. Tevens kunnen DVD’s en Blu-ray’s ook vanaf harddisk geladen of zelfs via het netwerk vanaf een NAS of Home Server afgespeeld worden.
- Digitale TV tuners met EPG informatie en geprogrammeerd kunnen opnemen van zowel analoge TV als Satelliet, Digitenne en Digitale Kabel TV.
- Internet gebruik op TV (je dient dan wel een systeem met toetsenbord te hebben)
- Gebruik van een tablet (iPad of Android) om jouwmediacenter mee te bedienen
- Een behuizing die past bij jouw interieur.Omdat het systeem meestal op een prominent zichtbare plaats in de woonkamer staat, is het uiterlijk van het systeem bijzonder belangrijk. De Mediacenter systemen van Streaming4Home zijn daarom bijna allemaal voorzien van een luxe behuizing die meestal dezelfde maat heeft als de versterker in huis en voldoet aan de audio maat van 42-43 cm breed.

Streaming4Home betrekt de Mediacenters van BluCinema Media Solutions. Zij hebben inmiddels al ruim 8 jaar ervaring in de markt van de Mediacenter systemen en samen met hen kan Streaming4Home voor jou altijd een passende oplossing bedenken die geheel bij jouw budget en wensen past. Streaming4Home: “ Wat maakt onze systemen anders dan andere aanbieder? Volgens ons zou iedereen wel een systeem kunnen maken, maar kunnen ze het u ook uitleggen hoe het werkt? En maken ze het systeem wel precies zoals u eigenlijk wilt? Is er een persoonlijk gesprek mogelijk en hebben ze een demo ruimte waarin u alles kunt zien? Komen ze het systeem ook vakkundig aansluiten? Op veel vragen kunnen wij over de concullega geen antwoord geven, maar wij weten wel dat wij al deze zaken wel tot in de puntjes beheersen. Daarom hebben wel een demo ruimte voor u ingericht waar u bij een persoonlijk gesprek precies de voor en tegens kunt horen. Ontdek ook het gemak van een Mediacenter! Ons nieuwste concept: Een Home TV-server met daaraan verschillende mediacentersystemen gekoppeld. Centrale opslag voor uw data, waar ook ter wereld bereikbaar. In deze Home TV server bevinden zich ook de digitale TV tuners. Zo kunt u op elke willekeurige Windows 7 PC in huis TV kijken! Ideaal voor meerdere gebruikers.”

Streaming4Home zal demonstreren met:
- Mediacenter: BluCinema Media Solutions S16V – 3D Mediacenter
- A/V Versterker: Arcam AVR 400
- Luidsprekers: Klipsch Synergy 7.1 multichannel systeem
- Televisie: Panasonic TX-P50VT30 3D Plasma Televisie

Adres:
Streaming4Home
Hallehuis 1
3471 EC Kamerik
T. 0348-746130
E.  info@streaming4home.nl
W. www.streaming4home.nl
twitter.com/Streaming4Home

MERK

EDITORS' CHOICE