Opening Streaming4Home in Kamerik


Redactie HiFi.nl | 16 september 2011

Op vrijdag 23 september gaat er in Kamerik een nieuwe winkel open met een uniek concept, puur gericht op streaming audio-, video- en TV oplossingen voor in huis. Streaming4Home gaat van start in het pand waarin ook CD Ripservice gevestigd zit. Op termijn zal ook Blu-Cinema Media Solutions zijn intrek in het pand nemen zodat er een uniek concept ontstaat: complete streaming audio-, video- en TV oplossingen voor in huis.

De missie van Streaming4Home is de klant helpen om op een onderscheidende en aangename manier makkelijk over te kunnen stappen op streaming audio, video en/of TV zonder al het gedoe wat daar omheen komt kijken. Zo heeft Streaming4Home als één van de weinige bedrijven in Europa de mogelijkheid om een systeem “gevuld” te leveren met alle eigen CD’s en DVD’s die de klanten hebben. Daar zorgt CD Ripservice voor. In plaats van maanden lang iedere avond CD’s of DVD’s  rippen kan de klant direct het apparaat gebruiken zoals het bedoeld is.

Streaming4Home is een logisch gevolg van de CD ripservice omdat klanten ook beginnen te vragen naar goede streaming oplossingen. Met Streaming4Home kunnen zij dat nu bieden. Een hoofdrol in het concept zijn de Blu-Cinema Media Solutions Mediacenter systemen. Een Mediacenter is een moderne oplossing voor alles wat te maken heeft met beeld en geluid. Zo kun je met een Blucinema Mediacenter TV kijken én opnemen, van DVD’s of Blu-Rays genieten maar ook op een zeer simpele manier muziek ten gehore laten brengen. Een mediacenter kan naast een normale afstandsbediening ook worden aangestuurd  met een Android of Apple Tablet.


Foto: de plattegrond van Streaming4Home

Streaming4Home biedt een concept aan waarbij een centrale  TV-Server geplaatst wordt. Hiermee kan er in het gehele huis via het netwerk TV worden gekeken op iedere (Windows)PC en zelfs via een iPod/iPad. Tevens dient deze TV-Server voor opslag van muziek, films, foto’s en andere documenten die je normaal op een computer zou plaatsen. Nog een voordeel is dat je ook van buitenshuis op uw eigen Homeserver kan inloggen om documenten of foto’s op te halen of te plaatsen. Waar je je ook ter wereld begeeft, als er maar een Internetverbinding aanwezig is.

Het motto van Streaming4Home is “Voor de hele familie”. Eenvoudig simpel, dat is een van onze hoofddoelen geweest bij het ontwerpen van de BluCinema systemen. Door de menu’s simpel en eenvoudig te houden is er een manier ontstaan waardoor elk lid van de familie makkelijk en snel met de systemen om kan gaan, of deze nu in de woonkamer, slaapkamer of op een mobile apparaat gebruikt worden. Bij streaming4Home kunt je ook terecht voor een compleet (high-end) stereo systeem met als bron streaming afspeelapparatuur.


Foto: Blu-Cinema Media Solutions

In hun workshop/seminar ruimte gaat Streaming4Home speciale workshops verzorgen. Workshops waarin uitgelegd wordt hoe je zelf CD en DVD collectie digitaliseert en jouw database op orde houdt tot het compleet assembleren van een werkend Mediacenter Systeem. 

Streaming4Home werkt voornamelijk op afspraak. Anders is het niet mogelijk om jou een goede voorlichting te geven van alle mogelijkheden. Maar van tijd tot tijd zullen zij ook “open dagen” organiseren. De eerste open dagen zijn op vrijdag 23 september en 24 september. Je kunt je op de website inschrijven voor de nieuwsbrief, zo dat je op de hoogte wordt gehouden van de laatste nieuwtjes van Streaming4Home. 

Adres:
Streaming4Home
Hallehuis 1
3471 EC Kamerik
T. 0348-746130
E. info@streaming4home.nl
W. www.streaming4home.nl
twitter.com/Streaming4Home

 

 

EDITORS' CHOICE