NIEUWS

Steve Jobs (56) overleden

Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2011

Woensdagavond (lokale tijd) is Appletopman Steve Jobs op 56-jarige leeftijd overleden, zo maakte het technologiebedrijf bekend.

“Apple heeft een visionair en creatief genie verloren, en de wereld is een prachtig mens kwijt,” zo bericht Apple op de website. Het bedrijf dat hij achterlaat had alleen door hem gebouwd kunnen worden, wordt daaraan toegevoegd, en zijn geest zal altijd de fundering van Apple blijven vormen.

Zes weken geleden gaf Jobs zijn functie als CEO van Apple over aan Tim Cook, die deze week zijn vuurdoop had bij de presentatie van de nieuwe iPhone. Jobs had een geschiedenis van ernstige gezondheidsklachten, werd al eens voor alvleesklierkanker behandeld en kreeg twee jaar geleden een levertransplantatie. Na een zwaar ziekteverlof keerde hij steeds terug bij Apple, het bedrijf dat hij in 1976 startte en sinds 1996 als CEO onder zijn hoede had.

Steve Jobs laat een vrouw en vier kinderen achter; een zoon, twee dochters en een dochter uit een eerdere relatie. De technologische wereld laat hij daarnaast twee merknamen van formaat na: Apple en Pixar. 

Het mooie eerbetoon van OneMoreThing


EDITORS' CHOICE