NIEUWSPioneer

Nieuwe stereo cd-tuners van Pioneer


Redactie HiFi.nl | 29 september 2011 | Pioneer

Er komen drie nieuwe kwaliteitsvolle stereo cd-tuners van Pioneer op de markt: de DEH-140UB, DEH-140UBB en DEH-142UB. De drie nieuwe cd-tuners met RDS spelen WMA & MP3 af en beschikken over een USB-ingang aan de voorzijde. Ze leveren 4 x 50 W uitgangsvermogen, en zijn volgens Pioneer gebruiksvriendelijk en intuïtief.

De eenheden bieden tal van aansluitingsmogelijkheden, ongeacht de muziekbron - een cd, USB-apparaat of draagbare MP3-speler, het kan allemaal. Bovendien is elk model een toonbeeld van flexibiliteit als je extra power wenst en aanvullende versterkers, luidsprekers en subwoofers wilt aansluiten.

Naast een cd-speler en een speciale USB 2.0-frontingang, zijn deze nieuwe tuners ook voorzien van een aux-ingang, die ultieme compatibiliteit biedt met om het even welk type draagbare audiospeler. De gebruiker kan een audioapparaat (met of zonder USB) aansluiten en meteen genieten van zijn favoriete tracks tijdens het rijden. Het witte lcd-display – één lijn met tien tekens – geeft duidelijke radio- en trackinformatie weer, en elk frontje is eenvoudig afneembaar (en herplaatsbaar) voor extra veiligheid.

Opdat de integratie naadloos zou verlopen, is voor elke tuner een verschillende verlichtingskleur voorzien: rood voor de DEH-140UB, groen op de DEH-142UB, en een rode knop met blauwe achtergrondverlichting voor de DEH 140UBB. Zo kan de gebruiker zelf kiezen welke kleur het best past bij de dashboardverlichting.

Via de ingang voor draadafstandsbediening wordt de eenheid rechtstreeks verbonden met de afstandsbediening op het stuur, voor een vlotte en veilige bediening. De apparaten zijn eveneens uitgerust met geluidsonderdrukking van de radio bij activering van een mobiele telefoon.

De nieuwe cd/USB-tuners van Pioneer kunnen rekenen op veel kenmerken die ook aanwezig zijn in kwaliteitsreceivers voor AV-entertainment thuis. Zo is er het hoge uitgangsvermogen geleverd door de befaamde 50 x 4 MOSFET versterkeropstelling die voor de typische Pioneer geluidsweergave zorgt, variabele geluidsregeling met een 5-bands grafische equalizer (GEQ), zes voorgeprogrammeerde equalizerinstellingen en een bronniveauregelaar. Advanced Sound Retriever (ASR)-technologie herstelt muzikale elementen die verloren zijn gegaan bij het aanmaken van gecomprimeerde muziekbestanden.

Prijs & beschikbaarheid
De DEH-140UB, DEH-140UBB en DEH-142UB zullen vanaf oktober 2011 verkrijgbaar zijn. De DEH-140UB kost 109 euro, voor de DEH-142UB ben je ook 109 euro kwijt en voor de DEH-140UBB betaal je 119 euro. Voor weer informatie verwijzen we je naar de website van Pioneer.

EDITORS' CHOICE