NIEUWSSIM2

De nieuwe NERO-serie van SIM2

Redactie HiFi.nl | 25 september 2011 | SIM2

SIM2, de Italiaanse fabrikant van high-performance home theater projectoren, is blij te kunnen aankondigen dat de wereldwijde lancering van hun nieuwe NERO projector-serie heeft plaatsgevonden tijdens CEDIA Expo 2011 in het kader van SIM2`s 15e verjaardag. De NERO-serie bestaat uit vier modellen: de NERO 3D-1, de NERO 3D-2, NERO 3D HB en de NERO 235.

NERO betekent "Zwart" in het Italiaans. De perfecte naam voor een productlijn die uitzonderlijk diepe zwarttinten levert, schaduw details heeft en is voorzien van een mat zwart, soft touch behuizing. SIM2`s NERO-serie bestaat uit vier modellen, allemaal single-chip DLP-projectoren. Enkele toepassingen: een diep zwartniveau, nauwkeurige colorimetrie, groot scherm, omgevingslicht, artefact-vrije beweging en de mogelijkheid om de diepte van 3D weer te geven. De NERO 3D-1, de NERO 3D-2 en de NERO 3D HB zijn 3D projectoren, de NERO 235 is een 2D projector.

Er zijn diverse technieken op de NERO-serie toegepast zoals: PureMovie, PureMotion en PureMotion 3D (120 Hz). Voor het gemak van installatie is er keuze uit drie hoogwaardige glazen lenzen (T1, T2 en T3) voor de NERO lijn, waardoor de projectoren een throw ratio van 1.37 - 3.9:1 kunnen bereiken. Deze lenzen zijn onderdeel van het “Unified Throw Ratio Concept” van SIM2, dit maakt het mogelijk om zeer eenvoudig te upgraden naar een andere lens. Ook zorgt SIM2’s Calibration Software 2.0 voor volledige controle over primaire, secundaire, en white-point kleur coördinaten in zowel 2D als 3D, waardoor deskundigen het beeld tot in de laatste puntjes zeer nauwkeurig kunnen kalibreren via de gebruiksvriendelijke PC-gebaseerde interface.

De NERO 3D-2 is verkrijgbaar vanaf heden, de NERO 3D-1 en NERO 3D HB zijn leverbaar vanaf oktober. Voor de Nero 235 moet je nog even wachten tot november. Voor meer specificaties verwijzen we je naar de website van SIM2.


EDITORS' CHOICE