De Chanterelle van Bang & Olufsen

Redactie HiFi.nl | 19 september 2011 | Bang & Olufsen

Een tijdje geleden introduceerde Bang & Olufsen de BeoVision 10 familie, nu is er de Chanterelle. De Chanterelle beschikt over dezelfde technische specificaties en stijlvolle features als die van de 46-inch televisie van Bang & Olufsen, maar voor het frame werd voor een mooie, warme glossy bruine tint gekozen. Iedere Chanterelle-televisie is aan de achterkant voorzien een unieke gravure met de kleurnaam en het nummer want er zijn slechts 500 stuks verkrijgbaar.

Bang & Olufsen grijpt de lancering van de Chanterelle aan om de nieuwe plaatsingsmogelijkheid voor een tv te introduceren: de schildersezel-staander. Met deze staander biedt de BeoVision 10 een alternatief voor de televisie als het `schilderij aan de muur`. De staander biedt de mogelijkheid om de tv te plaatsen alsof het een achterover leunend schilderij in een kunstgalerij is, in afwachting van het moment dat het aan de muur zal worden tentoongesteld. Dankzij de dunne, geanodiseerde pootjes in dezelfde kleur als de Chanterelle zelf, lijkt het `schilderij` boven de vloer te zweven. De aan het oog onttrokken achterplaat waarop de televisie steunt, is uitgevoerd in dezelfde kleur als de achterkant.

De nieuwe kleur is een idee van David Lewis Design Studio. “De bestaande BeoVision 10 heeft een design dat high-tech uitstraalt. Wij wilden een zachtere en minder high-tech look creëren. Hiervoor putten we onze inspiratie uit het Scandinavische interieur design, dat grotendeels wordt bepaald door houten vloeren en meubels en warmere kleuren. De designtaal van de Chanterelle vindt zijn inspiratie in het menselijke minimalisme dat wordt gekenmerkt door rustige vormen en vriendelijke materialen,” aldus Torsten Valeur van David Lewis Design Studio.

Met slechts 500 stuks beschikbaar verwacht Bang & Olufsen het interesse voor de Chanterelle groot zal zijn. De nummers 8 en 88 zijn al besteld door Chinese klanten; deze cijfers staan in China symbool voor geluk, rijkdom en voorspoed. Bijpassend bij de BeoVision 10-46 Limited Edition, worden de BeoLab 6002 luidsprekers in de nieuwe Chanterelle-kleur aangeboden. De achterkant is van geanodiseerd aluminium in een donkerbruine kleur en de stof van de fronts is dezelfde als die van de BeoVision 10. De BeoLab 6002 is uitsluitend in deze speciale kleur verkrijgbaar in combinatie met de aankoop van de Chanterelle. Voor meer informatie kun je ook kijken op de website van Bang & Olufsen.

MERK

EDITORS' CHOICE