NIEUWSBose

De SoundLink van Bose


Redactie HiFi.nl | 16 september 2011 | Bose

Bose introduceert de SoundLink wireless mobile speaker. Dit is een draagbare speaker die draadloos kan worden verbonden met ieder Bluetooth-apparaat. Hiermee kan iedereen muziek van bijvoorbeeld een smartphone of tablet afspelen met geluidskwaliteit, mobiliteit en duurzaamheid die nieuw zijn vergeleken met huidige Bluetooth-speakers. Je kunt de SoundLink-speaker vanaf 16 september in je bezig krijgen via geautoriseerde Bose Personal Audio dealers en Bose.nl.

"Mensen willen tegenwoordig overal naar hun muziek luisteren", zegt John Roselli, Directeur Product Marketing bij Bose. "Miljoenen mensen hebben een Bluetooth-apparaat zoals een iPhone, iPad en Android-telefoon, die duizenden muziekbestanden kan opslaan of streamen. Er is echter nog geen manier om deze muziek te beluisteren zoals nu mogelijk is met de SoundLink van Bose. Draden of een docking-station zijn niet nodig en dit maakt de toegevoegde waarde van de SoundLink duidelijk zodra je hem voor de eerste keer vasthoudt en hoort."

Vier neodymium-luidsprekers met een zeer ondiep profiel zorgen voor heldere hoge- en middenfrequenties. De nieuwe dubbele en tegenover elkaar geplaatste passieve radiatoren, zijn ontworpen in een gepatenteerde wafelvorm en zorgen voor rijke, diepe, lage tonen. Doordat de radiatoren op tegenovergestelde wijze geplaatst zijn, wordt vibratie opgeheven en komt deze energie ten goede aan de akoestiek. Het geluidspakket van de speaker is aangevuld met geavanceerde elektronica zoals Bose’s digitale signaalverwerking. Deze techniek zorgt ervoor dat alle details in de muziek op ieder volume goed te horen zijn.

Doordat hij minder dan vijf centimeter dik is en niet groter dan een gemiddeld boek, past de SoundLink gemakkelijk in een tas, rugzak of koffer. Wanneer je de hoes openklapt fungeert hij als standaard en is het systeem klaar voor gebruik. Als je hem dichtklapt, wordt de SoundLink uitgeschakeld en zorgt de hoes voor bescherming. De oplaadbare lithium-ion accu gaat minimaal drie uur mee op maximaal volume en levert meer dan acht uur luisterplezier bij gebruikelijke geluidsniveaus. Dit maakt de SoundLink ideaal voor een dagje op het strand, in het park, thuis, of op kantoor.

De SoundLink-speaker moet zo vaak mogelijk en op zoveel mogelijk plekken gebruikt kunnen worden. De speaker gaat langer mee dan andere producten in zijn soort en is getest in laboratoria van Bose tegen de invloeden van zout, mist, zand, wind en vocht. De speaker is afgewerkt met speciaal automotive chroom, een duurzaam materiaal wat bestand is tegen extreme omstandigheden. De SoundLink speaker kan zeker tegen een stootje.

De SoundLink is uitgerust met Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) en een krachtige antenne voor een betrouwbare draadloze audio-verbinding. Verder slaat de SoundLink de zes meest recent gebruikte Bluetooth-apparaten op, waardoor je apparaten niet steeds opnieuw hoeft te koppelen. Ook kan muziek gestreamd worden terwijl je sms’t, e-mailt of surft op internet.

De SoundLink wordt geleverd in een standaard afwerking en een donkergrijze Cordura nylon hoes voor een consumentenadviesprijs van 299 euro, of in het LX-model, met een luxe afwerking en een donkerbruine leren hoes voor een consumenten adviesprijs van 349 euro. Hoezen voor de SoundLink zijn ook los verkrijgbaar in rood of paars nylon, of bordeauxrood of bruin leer, voor respectievelijk een consumentenadviesprijs van 29,95 euro en 49,95 euro.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »