NIEUWS

Record Store Day presenteert Black Friday

Redactie HiFi.nl | 15 september 2011

Ben je een echte vinylliefhebber? Houd dan 25 november vrij in je agenda. Record Store Day heeft deze dag omgedoopt tot Black Friday. Op deze dag zal in de onafhankelijke platenzaken het startsein worden gegeven voor de verkoop van zeer exclusieve vinyl releases, het ‘zwarte goud’ van de muziekliefhebber. De aangeboden releases van onder andere The Beatles, Pink Floyd, Kings of Leon, Janis Joplin en Red Hot Chili Peppers zijn collectors items door hun prachtige vormgeving en gelimiteerde oplage en zijn alleen te koop bij de onafhankelijke platenzaak.

Black Friday is een initiatief vanuit Record Store Day. Record Store Day is een internationale feestdag in de platenzaak voor de muziekliefhebber en vindt jaarlijks plaats op de 3e zaterdag in april. De afgelopen editie is zeer succesvol verlopen in Nederland en in de rest van de wereld. Zo goed, dat de verkoop van vinyl met meer dan 50% steeg ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat is goed nieuws. De muziekervaring wordt enorm versterkt door het gevoel van een prachtige plaat in je handen, en dat besef dringt door bij een steeds groter publiek.Black Friday staat in Amerika bekend als de dag na Thanksgiving en is het startsein van de kerstaankopen. Veel mensen zijn vrij en winkels hebben uitsluitend die dag de beste aanbiedingen. Record Store Day heeft deze dag omgedoopt als ‘back to black’ Friday: Terug naar het vinyl. Ook bij de Record Store Day platenzaak is 25 november het startsein van de feestinkopen. Eigenlijk begint het feest al in de platenzaak; het prachtige, gelimiteerde vinyl is een muziekervaring op zichzelf.

Houd de website van Record Store Day in de gaten voor meer informatie over de speciale releases. Ze zijn ook te volgen op facebook: Record Store Day NL en twitter: RSDNL.


EDITORS' CHOICE