NIEUWSAMR Audio

De DP-777 D/A converter van AMR

Redactie HiFi.nl | 14 september 2011 | AMR Audio

AMR introduceert de DP-777 D/A converter, die vanaf nu beschikbaar is. Met veel keuze-mogelijkheden en aansluitingen is de DAC zeer flexibel. De DP-777 D/A converter is voorzien van een unieke chip-implementatie, de NOS buizen en vele technische hoogstandjes.

Als enige D/A converter ter wereld, bezit de DP-777 twee chip-sets. De één is een dedicated 32-bit DAC voor High-Definition weergave van Hi-Res computerbestanden en de ander is speciaal voor CD-weergave, de Classic Multibit 16-Bit DAC.

Een compromisloze benadering in het digitale circuit werkt alleen als aan de uitgangstrap dezelfde zorg wordt besteed. Daarom vind je in de DP-777 prachtige circuits met New Old Stock (NOS) buizen, zowel op de uitgang als de digitale input, dit laatste met een speciaal door AMR ontwikkelde techniek die HD Valve Digital Input heet. Met deze digitale ingangen kom je nooit tekort: 1x USB (192Khz asynchroon), 2x RCA (S/PDIF), 2x Toslink, 2x XLR (AES/EBU) en 2x BNC. En dan kan je ook nog twee analoge bronnen aansluiten op de twee paar RCA-ingangen. Voor de analoge uitgang kun je kiezen tussen RCA of XLR.Met de direct gekoppelde, volledig analoge volumeregeling kun je de DP-777 direct aansluiten op een eindversterker. Omdat niemand hetzelfde luistert kun je kiezen uit vijf verschillende sample-modi, van compleet filterloos en non-oversampeling 16bit/44.1Khz tot Hi-Res 192Khz.

Prijs & beschikbaarheid
De AMR DP-777 kost 3.600 euro en is vanaf heden verkrijgbaar in zwart en zilver. Voor meer informatie neem je contact op met een van de AMR dealers. Ook kun je kijken op de website van importeur x-fi.


EDITORS' CHOICE