NIEUWS

Onderzoek naar 3D TV

Redactie HiFi.nl | 13 september 2011

We zien het steeds vaker voorbij komen: de 3D technologie. Een tijdje terug was het nog iets bijzonders, nu komen er steeds meer producten uit die 3D compatibel zijn. Maar wat vindt Nederland nu eigenlijk van 3D televisie? 3DTVMagazine.nl voelde 411 bezoekers aan de tand over de aandacht en het gebruik van 3D TV.

Negenenvijftig procent van de respondenten heeft inmiddels een 3D TV aangeschaft. 41 procent van de respondenten beschikt dus nog niet over een TV met 3D weergave, maar opvallend is dat 79 procent van deze personen wel van plan is binnen 1 jaar een 3D TV aan te schaffen. Van de 21 procent die geen 3D TV wil aanschaffen het komende jaar, zegt ongeveer de helft (47 procent) te wachten op bril-vrije 3D TV`s.

Opvallend is dat maar liefst 81 procent van de respondenten aangeeft dat 3D geen hoofdfunctie van de TV is. 3D blijkt een leuke bijkomstigheid. Dit wordt verder versterkt doordat 78 procent maximaal 2 uur per week naar 3D content kijkt en 64 procent maximaal zes 3D Blu-ray films in huis heeft. Verder geeft 40 procent van de ondervraagden met een 3D TV content te downloaden van het internet.

Dat 3D nog niet breed geaccepteerd wordt, blijkt wel uit het feit dat meer dan de helft (62 procent) van de respondenten niemand in de directe omgeving kent die over een 3D TV beschikt. Tja, to 3D or not to 3D? Kijk hier voor meer onderzoeksresultaten.


EDITORS' CHOICE