NIEUWSOptoma

Optoma introduceert de ThemeScene HD83


Redactie HiFi.nl | 10 september 2011 | Optoma

Optoma lanceert nu de grootste “big-screen” filmervaring voor thuis  met de nieuwe HD83 projector. Naast beeldkwaliteit in Full HD biedt deze projector ook de mogelijkheid om films in 3D en Full HD 1080p te bekijken. 

Net als met de HD33 is het ook met de HD83 mogelijk om Full HD 1080p beeld in volledig 3D te creëren door hem rechtstreeks met een HDMI kabel aan te sluiten op een bron als een Blu-Ray speler of gaming console zonder dat daar nog extra kastjes of andere apparatuur voor nodig is. 

Optoma vertelt: “Diepte en scherpte van beeld wordt met name bereikt door de juiste verhouding van licht en  ANSI contrast en de beelden die de HD83 op een supergroot formaat kan produceren zijn ongekend levendig. Optoma is dan ook zo overtuigd van de kwaliteit dat er garantie wordt gegeven op het behoud van beeld kwaliteit en kleur voor minimaal 5 jaar.” 

De HD83 bevat de “next generation” van Optoma’s frame-interpolatie processing techniek - PureMotion4.  Op de laagste stand, zorgt PureMotion4 voor een rustige en super scherpe film-beeld kwaliteit. Advanced lamp-pulsing technology zorgt er voor dat ieder frame afzonderlijk wordt geanalyseerd om de lichtweergave van de lamp op de juiste manier aan te sturen. 

Voor de installateur of gevorderde gebruiker die hun installatie van projector zo perfect mogelijk willen is er een mogelijkheid om volledig colour management (CMS+) zelf uit te voeren en af te stemmen op de omgeving of ruimte waar de projector zicht bevind. 

De HD83 is vanaf 12 september 2011 beschikbaar en krijgt een adviesprijs van 2.499 euro.

EDITORS' CHOICE