NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert nieuwe home cinema systemen

Redactie HiFi.nl | 10 september 2011 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer heeft negen nieuwe home cinema systemen met Blu-ray-speler aangekondigd. De voornaamste verschillen tussen de hoofdsystemen schuilen in de iPod/iPhone-connectiviteit en de wifi-aansluiting: beide elementen zijn standaard op de ‘regular’-modellen maar niet op de ‘basics’-uitvoeringen.

Alle systemen leveren een hoog vermogen (tot 1.100 watt) in 2.1- of 5.1-configuratie. Ook ondersteunen alle modellen het afspelen van 3D Blu-ray-cd’s, HDMI met AC en 1080p-video, online-videostreaming vanaf het internet en DLNA-connectiviteit om films, foto’s en muziek af te spelen van een DLNA-compatibele digitale mediaserver. Verder beschikken alle systemen over een minijack-audioaansluiting voor draagbare muziekspelers en een USB-aansluiting.

Bij de ‘regular’ systemen zit een slanke, opzij gerichte, subwoofer. Door deze eigenschap kan hij tegen een muur of zelfs onder een bank worden geplaatst. Het ‘basics’-gamma wordt geleverd met een normaal gedimensioneerde subwoofer.

Twee van de nieuwe Blu-ray-homecinemasystemen, de BCS-HW919 en BCS-HF818, zullen worden uitgerust met de recent aangekondigde ‘SOUND WING’-luidsprekers met HVT-technologie van Pioneer. De HVT-technologie (wat staat voor Horizontal-Vertical-Transforming) houdt in dat de ‘drijfkracht’ in een hoek van 90° ten opzichte van de luidsprekerkegel werkt, waardoor de diepte die normaal wordt ingenomen door de magneten veel beperkter is. Deze technologische innovatie op het gebied van luidsprekerdesign steunt op de principes van de Scott Russell-verbinding. Omdat de HVT-technologie heel dun kan worden gemaakt, kon Pioneer tweezijdige drivers integreren in een enkele luidsprekerkast.


EDITORS' CHOICE