Nieuwsbrief Rhapsody september 2011


Redactie HiFi.nl | 13 september 2011 | Audio Research

Rhapsody brengt regelmatig een nieuwsbrief uit, ook in de maand september. Wij zetten even de highlights op een rijtje. Rhapsody meldt dat ze twee evenementen gaan organiseren, er zijn nieuwe Audio Research producten binnen én de Rhapsody Reconnection luidspreker is nu beperkt beschikbaar.

Laten we beginnen met de twee evenementen. Op zaterdag 24 september organiseert Rhapsody van 10.00 - 16.00 uur een bijzondere bijeenkomst met dCS en More Music (importeur). Voor de allereerste keer ter wereld zal er een hoge resolutie audio in de vorm van SACD data (DSD) vanuit een Mac/PC via USB in een dCS converter gestuurd kunnen worden. Kijk hier voor meer informatie.


Klik op het plaatje om naar de nieuwsbrief te gaan

Op zaterdag 1 oktober van 9.15 tot 13.00 uur vinden bij Rhapsody een lezing en een concert van de zuivere stemmingen plaats. Michael en Harry van Rhapsody hebben een allesoverheersende passie voor muziek en klank. Harry, klankregisseur en verbonden aan het bedrijf Spirit Connection - Power of Sound, is al tijden bezig met de zoektocht wat muziek en klank met de mens doet. Daarin ontmoet hij de meest bijzondere muzikanten en klankmeesters in de wereld. Zo ontmoette hij ook Bert Terpstra die een passie en fascinatie heeft voor zuivere stemmingen. Michael en Harry zijn onder de indruk van zijn verhaal en hebben hem gevraagd om bij Rhapsody een lezing te komen geven. De bekende klassieke gitarist Stefan Gerritsen zal met zijn speciaal gebouwde gitaar, die gestemd is in de 31-toonsoort, de lezing van Bert Terpstra muzikaal onderbouwen. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen, dus stuur even een mailtje (michael@rhapsody.nl) wanneer je deel wilt nemen.


Foto: Audio Research DS225

Verder zijn er een aantal nieuwe Audio Research producten binnen bij Rhapsody. Dit zijn de eindversterker DS225 (4950 euro) en de DS450 (7950 euro). De DS series zijn echte groene versterkers ontworpen voor economische, onderhoudsvrije werking voor een lange en betrouwbare levensduur. Binnen een aantal weken verwacht Rhapsody ook de nieuwe REF150 stereo eindversterker (1290 euro). Voor de phono liefhebbers heeft Rhapsody de PH8 phono voorversterker binnen (6950 euro). De definitieve Rhapsody Reconnection luidspreker is nu ook beperkt leverbaar bij Rhapsody, hij staat nu in te spelen in de winkel. De prijs bedraagt 11.500 euro per set. In de volgende nieuwsbrief kun je meer lezen over deze luidspreker en die show die Rhapsody in oktober zal geven met Sonore.

Rhapsody is gevestigd aan Borneolaan 25 in Hilversum. Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd even op de website van Rhapsody kijken. We hebben trouwens ook een erg leuke Hi-Visit geplaatst met Harry van Dalen van Rhapsody in de hoofdrol.

 

EDITORS' CHOICE