NIEUWSEpson

IFA 2011: Epson

Redactie HiFi.nl | 03 september 2011 | Epson

Afgelopen tijd heb je al een paar blogberichten langs zien komen van Epson op IFA 2011, HiFi.nl was uitgenodigd om de nieuwste producten te komen bekijken. Epson volgt de 3D trend op de voet met de introductie van een aantal 3D-projectors in Full HD. Ook is er de MG-850HD, de eerste thuisbioscooprojector met een iPod-dockingstation.

Epson heeft een primeur: de eerste thuisbioscoopprojector met een iPod-dockingstation. De MG-850HD heeft ingebouwde stereoluidsprekers van 10W. Zo kun je niet alleen muziek, video’s en foto’s afspelen, maar ook tv-programma’s en hele speelfilms die van iTunes zijn gedownload. En je hoeft niet bang te zijn dat je het niet kunt zien, want je ziet alles op een groot, bioscoopformaat scherm tot wel 300 inch. De MG-850HD levert heldere en hoogwaardige beelden.


Foto: De Epson MG-850HD 

Voor echte gamers, filmliefhebber en sportfans heeft Epson de EH-TW480. De projector kan snel en gemakkelijk worden ingesteld dankzij de handmatige horizontale schuif en automatische verticale keystone-correctie. Dit zorgt er ook voor dat het beeld recht is, ongeacht de hoek van de projector. Madlyne Colson, productmanager bij Epson Europe: “De projector kan snel worden ingesteld waardoor gamers snel online kunnen spelen en fans het begin van belangrijke sportevenementen niet hoeven te missen. Bovendien betekent de lange levensduur van 5.000 uur van de lamp dat ze ook veel langer van hun HD-Ready content kunnen genieten.” 


Foto: De Epson EH-TW480

Tot slot introduceert Epson ook nog een aantal 3D-projectors in Full HD. Dankzij de verdubbelde vernieuwingsfrequentie van 240 Hz naar 480 Hz is de vertraging tussen de beelden voor het linker- en rechteroog beduidend afgenomen. Hierdoor komen de 3D-beelden extra helder over, voor meer kijkplezier. Van de vijf projectoren zijn de EH-TW9000 en de EH-TW9000W de beste in deze klasse. Het resultaat zijn geprojecteerde beelden van hoge kwaliteit, duidelijk, helder en rustgevend voor het oog. 


Foto: De Epson EH-TW9000W

Prijs & beschikbaarheid
Voor de ultieme thuisbioscoopbeleving hoef je niet lang te wachten, bijna alle projectoren zijn verkrijgbaar vanaf november 2011. De EH-TW5900, EH-TW6000 en EH-TW6000W Full HD projectoren liggen zelfs al vanaf oktober in de winkel. De verkoopprijzen zijn nog niet bekend.

 


EDITORS' CHOICE