NIEUWS

GIP Laboratories op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over GIP Laboratories op de High End uitgelicht: 


Silbatone - (c) M&M4Media

Nog meer hoorns bij versterkerbouwer Silbatone. Zij delen hun ruimte met GIP Laboratories, die gigantische hoornluidsprekers maken op basis van technieken die in de jaren ‘20 en ‘30 door Western Electric werden gebruikt voor het bouwen van bioscoopluidsprekers. Extreem dynamische full-range weergave valt ons ten deel als we hier even neerstrijken. Wat een ongelooflijke snelheid en transparantie, een enorm geluidsbeeld en een rijke, ongekleurde weergave.


Western Electric 16B luidspreker - (c) M&M4Media

Heel anders, maar toch minstens net zo spectaculair, is de originele Western Electric 16B luidspreker uit 1928, uit de privé-collectie van de eigenaar van Silbatone. Stereo, min of meer, en zeer, ehh... bijzonder van vorm. En speelklaar, want er wordt op volle kracht opera op gedraaid.


Western Electric 16B luidspreker close-up - (c) M&M4Media

Misschien net niet zo neutraal als de GIP luidsprekers, maar als we in acht nemen dat dit ‘ding’ meer dan 80 jaar geleden werd gebouwd toch echt wel verbazingwekkend. De close-up foto toont de bijzondere, bijna organische constructie van de mid-hoorn met dubbele driver.


EDITORS' CHOICE