Bowers & Wilkins wint drie EISA Awards

Redactie HiFi.nl | 21 augustus 2011 | Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins deed het goed bij de EISA Awards 2011, ze vielen maar liefst drie keer in de prijzen. De Zeppelin Air werd uitgeroepen tot het Sound Station Of The Year 2011-2011, de P5 mag zich Headphone Of The Year 2011-2012 noemen en de MM-1 won de award voor European Desktop Speakers Of The Year 2011-2012.

Zeppelin Air – Sound Station 2011-2012
De Zeppelin Air heb je waarschijnlijk al vaak langs zien komen op HiFi.nl. Deze opvolger van de Bowers & Wilkins Zeppelin is voorzien van een sierlijke vormgeving en misschien nog belangrijker: een goede geluidskwaliteit. Dat `Air`verwijst naar ondersteuning voor Apple’s AirPlay, dat draadloze streaming mogelijk maakt vanaf Apple iOS-apparaten zoals de iPhone, de iPod Touch en de iPad. De signaalverwerking is digitaal geworden, compleet met upsampling en DSP. De jury van de EISA Awards zei het volgende over de Zeppelin Air: “Laat u niet misleiden door het inmiddels beroemde Zeppelin uiterlijk - Bowers & Wilkins nieuwe ‘Air’ versie biedt immers een nóg betere geluidskwaliteit en meer flexibiliteit”.

MM-1 – European Desktop Speakers 2011-2012
“Tover uw computer om in een HiFi-systeem door er een dynamische set actieve luidsprekers aan toe te voegen. De MM-1 van Bowers & Wilkins is geknipt voor die rol, zowel bij werk als ontspanning”, aldus de EISA jury. De MM-1 is prachtig afgewerkt. Van de concentrisch geborstelde aluminium bovenplaat tot de door een smalle aluminium band doorsneden omhulling van zwart luidsprekerdoek; de MM-1 straalt klasse uit. De set dient via USB op de computer te worden aangesloten. De MM-1 is in principe plug-and-play, wat betekent dat er geen drivers of software hoeven te worden geïnstalleerd. De set is niet goedkoop (499 euro), maar we konden concluderen dat hij zijn geld dubbel en dwars waard is.

P5 – Headphone Of The Year 2011-2012
Een recensent van HiFi.nl concludeerde dat de P5 hoofdtelefoon, ondanks zijn adviesprijs van 299 euro, toch een koopje is. Het design is fraai, en de constructie is van de hoogste kwaliteit. En de geluidskwaliteit? Onze recensent schreef: “Het laag dat de P5 produceert is krachtig en neutraal, diep als het diep moet zijn, en met meer dan voldoende contour om het onderscheid tussen een contrabas en een basgitaar haarfijn te laten horen”.  De EISA jury is het daar mee eens: “Bowers & Wilkins’ P5 ‘noise-isolation’ hoofdtelefoon verwent muziekliefhebbers met een hoogwaardige weergave, om het even waar en wanneer.”

MERK

EDITORS' CHOICE