NIEUWSAurender

Widealab Aurender bij More Music

Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2011 | Aurender

More Music presenteert met trots een nieuwe aanvulling op hun assortiment: de Aurender serie. Compromisloze digitale muziekopslag- en weergave systemen met een superieure geluidskwaliteit die gebruik maken van SSD (Solid State Drive) en een gebruiksvriendelijke iPad user interface.

De technologie die Aurender gebruikt is hoogwaardig, de interne klokken zijn TCXO of OCXO varianten (accuraat tot 10-7 to 10-8 , 10- tot 100.000 keer nauwkeuriger ten opzichte van reguliere oscillators). Muzikale content kan worden opgeslagen op de interne harddrives (2 tot 6TB) en kan extern via USB of LAN worden toegevoegd. Tijdens weergave wordt alle data gespeeld vanaf de Solid State Drives die via een specifiek eigen proces als buffer vanaf de harddisk wordt geladen. De harddisk wordt daarna uitgeschakeld.

Doordat er geen bewegende delen zijn, behoren veel problemen tot het verleden. Timing/latency fouten, trillingen, overmatige geluidsproductie, het is allemaal geen issue meer. Doordat er geen noodzaak is voor een koelingsfan en door de SSD is de Aurender volledig stil. De schakelingen die de digitale uitgangen van signaal voorzien zijn van hoge kwaliteit en middels AES/EBU, coaxiale en optische uitgangen kunnen de allerbeste DA converters van signaal worden voorzien tot 24bit/192kHz. De Aurenders kunnen met een veelheid aan verschillende formaten overweg (oa. WAV,FLAC, APE).

De verschillende schakelingen in de Aurender worden van zeer schone spanning voorzien door zowel een lineaire voeding als een zorgvuldig ontworpen en afgeschermde schakelende voeding. De elektronica is gehuisvest in een prachtig gefreesd, massief aluminium chassis. Het front bestaat uit een haarscherp AMOLED scherm dat naar wens een tweetal klassieke VU meter varianten of de informatie van de tracks weergeeft.

Bediening geschiedt middels de iPad, waarvoor Widealab (de fabrikant van Aurender) een eigen, zeer duidelijke en gebruiksvriendelijke app via de Applestore gratis ter beschikking stelt. Geregistreerde iPads ontvangen via een speciale versie van de Aurender app automatisch updates. Voor meer informatie kun je kijken op de website van More Music of de More Music Special Page.

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE