NIEUWSiEar Tilburg

Nederlandse release KEF Blade iEar`

Redactie HiFi.nl | 28 augustus 2011 | KEF

In 1961 werd KEF opgericht door voormalig BBC-technicus en luidspreker-goeroe Raymond Cooke. Dave Brubeck en Fats Domino stonden toen hoog in de hitlijsten en Strawinsky leefde nog. KEF heeft sindsdien steeds een voorsprong gehad en behouden in ontwikkeling en toepassing van nieuwe luidspreker-technieken. Als laatste expressie van deze constante toewijding met frisse ideeën, geavanceerde materialen en nieuwe technologieën om het plezier in weergave van opgenomen muziek te vergoten is er nu de Blade. Puur KEF.

Toen de ingenieurs van KEF de vrije hand kregen om een ontwerp te maken dat technologisch leiderschap laat zien, ontwikkelden zij een revolutionair prototype dat eruit zag en presteerde als geen ander: Concept Blade, ‘s werelds beste Single Apparent Source luidspreker. De weergave ontving zoveel lof dat besloten werd om het concept verder te ontwikkelen tot een ontwerp dat daadwerkelijk in productie kon worden genomen en voor serieuze audiofielen beschikbaar kon worden gesteld. Voor audioliefhebbers over de hele wereld is KEF tenslotte altijd synoniem geweest voor innovatieve akoestische techniek met een voortreffelijke geluidskwaliteit als einddoel. KEF beschikt over vele awards en een rijke staat van dienst om dit te bewijzen: al meer dan twee generaties heeft geen andere fabrikant meer gedaan om de stand der techniek op een hoger plan te brengen. Na twee jaar van nauwgezette verfijning - en op tijd als eerste anniversary-model - is de Blade het resultaat.

KEF Blade introductieshow 6-7-8 oktober

De introductie van deze adembenemende luidspreker in Nederland is op 6, 7 en 8 oktober bij iEar` in Tilburg - waar we momenteel overigens ook een mooie vacature open hebben staan. De luistersessies worden ondersteund door Joost van den Bosch van de Nederlandse tak van GP Acoustics en Blade specialist Marco Bialk van product development. Verdere details en inschrijving via de website van iEar`. Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging en zijn uw stoelen gereserveerd. 

U bent van harte welkom onder het genot van een hapje & drankje bij één van de vijf exclusieve luistersessies van de KEF Blade gepresenteerd door Marco Bialk (werkzaam bij KEF als high-end specialist) en Joost van den Bosch (verantwoordelijk voor KEF Nederland). Om een luistersessie bij te wonen kunt u zich via onze website inschrijven, dit is noodzakelijk omdat er slechts een beperkt aantal stoelen beschikbaar is. De luistersessies zijn op de volgende tijden:

  • Donderdag 6 oktober: 19 - 21u
  • Vrijdag 7 oktober: 10u30-12u30 en 14u30-16u30
  • Zaterdag 8 oktober: 10u30-12u30 en 14u30-16u30

De luistersessie vinden plaats bij iEar’ in Tilburg, st. Ceciliastraat 28.

iEar’ & KEF

Bij de oprichting van iEar’ nu ongeveer ruim acht jaar geleden was KEF het eerste luidsprekermerk wat opgenomen werd in het assortiment. In de afgelopen acht jaar heeft iEar` diverse KEF shows georganiseerd, waaronder in 2007 de officiële Nederlandse introductie van de KEF Muon met demonstraties van Johan Coorg. Later in 2009 zijn de Muons nog een keer bij iEar’ in Tilburg geweest. Bij iEar’ zijn alle luidsprekerlijnen van KEF te vinden en demonstratieklaar opgesteld. Van het compacte maar erg bekende “eitje” t/m de high-end Reference lijn. Maar natuurlijk ook de Q serie, XQ serie, T serie en Ci serie. Om het assortiment te complementeren zal ook de KEF Blade opgenomen worden, en wederom zal iEar’ hierbij de exclusieve primeur hebben voor de Nederlandse introductie.

KEF showactiviteiten

Naast de vijf exclusieve KEF Blade luistersessies heeft iEar` tijdens de show nog meer in petto. Alle KEF speakerlijnen zullen uitgebreid opgesteld staan en gedemonstreerd worden, waaronder de opvolger van de huidige succesvolle XQ lijn, nog een primeur! Ook zullen de kopers van een set nieuwe KEF luidsprekers gedurende de showdagen extra kunnen genieten.

Bij aankoop van KEF Q, Ci, KHT, T en/of opvolgende XQ speakers ontvangt u namelijk een Spotify voucher of een CD-bon t.w.v. 10% van het aankoopbedrag om optimaal te gaan genieten van de nieuwe speakers. 

Bij aankoop van een set KEF Reference speakers ontvangt u gratis een iPad die zodanig geïnstalleerd is dat daarmee ook de installatie waarop de Reference speakers zijn aangesloten bediend kan worden. En als klap op de vuurpijl een geheel verzorgd weekend naar London met daarbij een exclusief KEF fabrieksbezoek in Maidstone bij aankoop van de allereerste set KEF Blade!

Graag tot 6, 7 of 8 oktober!

iEar’ | Ultimate sound and vision

St. Ceciliastraat 28
5038 HA  Tilburg
013 – 5443510 | www.iear.nl | iear@iear.nl

En kijk ook eens op de vacaturepagina van iEar`!

MERK

EDITORS' CHOICE