NIEUWS

Internetradio controleert Buma Stemra

Redactie HiFi.nl | 11 augustus 2011

Hi On Line internet hifi radio, het station dat in wav formaat uitzendt, draait deze week de rollen om. Op basis van een bijzondere actie aanstaande zondag 14 augustus gaat de radiozender controleurs Buma Stemra en Sena een keer onderzoeken.

Buma Stemra en Sena zijn namelijk de instanties die ervoor zorgen dat muzikanten ook op de radio auteursrechtelijk beschermd zijn, en er dus voor vergoed worden wanneer hun muziek wordt gespeeld. Hi On Line is net als vele andere stations verplicht maandelijks een playlist in te zenden naar Sena, zodat zij kunnen controleren welke muziek er gespeeld wordt, en de rechthebbenden daar derhalve voor kunnen vergoeden. “Radiostations zijn verplicht daar maandelijks voor te betalen,” zo geeft eigenaar van Hi On Line Paul Hattink aan.

Aanstaande zondag worden de rollen echter omgedraaid. Hi On Line zal dan de gehele dag muziek draaien van Paul Hattink zelf. “Meer dan tweehonderd werken zijn bij Buma Stemra geregistreerd,” licht hij toe. “Zodoende kan het station controleren of deze instanties inderdaad op een juiste manier hun verplichtingen nakomen en daadwerkelijk geld gaan betalen.”

Het radiostation is te vinden via deze link; de uitzending zondag is van 10 tot 22u.

 


EDITORS' CHOICE